Οι αντιδράσεις για το Xnet, η Τράπεζα Αττικής και το ξέπλυμα χρήματος

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Οι μεταγραφές της Ελένης
Μια και τα ποδοσφαιρικά δρώμενα κυριαρχούν στην επικαιρότητα, η στήλη ασχολήθηκε με μεταγραφές, όχι εντός γηπέδων αλλά εντός τραπεζών. Και έμαθε ότι για την περίπτωση της Τράπεζας Αττικής υπάρχει μεγάλο ρεύμα και ενδιαφέρον από στελέχη που θέλουν να ενταχθούν στο νέο σχήμα υπό την Ελένη Βρεττού. Μάλιστα, αυτό που έχει αξία είναι πως οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι μόνο παλιοί συνεργάτες της CEO της τράπεζας, αλλά και από εγνωσμένης αξίας επαγγελματίες από το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και για του λόγου το αληθές, στις αρχές του Δεκέμβρη έρχεται το πρώτο κύμα από «μεταγραφές αεροδρομίου» στελεχών του corporate banking που αποδεικνύουν ότι πλέον η Τράπεζα Αττικής… έχει ρεύμα.

Και η οργάνωση της Παγκρήτιας
Αντίστοιχη κινητικότητα υπάρχει και στο μέτωπο της Παγκρήτιας Τράπεζα, όπου βέβαια οι συνθήκες θέλουν λίγο χρόνο να ωριμάσουν μετά και την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση. Η στήλη πάντως είναι σε θέση να γνωρίζει ότι γίνονται ζυμώσεις σε ανώτατο επίπεδο καθώς οι νέοι μέτοχοι Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου έχουν μεγάλα σχέδια για την τράπεζα. Και επειδή οι δύο πρώτοι ξέρουν καλά το άθλημα του scouting, ασχολούνται και προσωπικά με τα πρόσωπα που θα φτιάξουν την «εντεκάδα» της νέας τράπεζας, έχοντας μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητο budget.

Αντιδράσεις για το Xnet

Όταν προ διμήνου ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος, δήλωνε στους δημοσιογράφους πως «θα πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της περιορισμένης βάσης θεσμικών επενδυτών και της χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας», η δυνατότητα που αποκομίζαμε όλοι ήταν πως θα έδινε βάρος σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και στην ενδυνάμωση των υφισταμένων. Ωστόσο, ο CEO της ΕΧΑΕ δίνει πλέον ξεκάθαρα δείγματα γραφής που κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση και τα οποία προκαλούν αγανάκτηση στις χρηματιστηριακές εταιρείες και τους πελάτες τους. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου να ανακ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss