Οι απουσίες των Πέλικανς, ο ενθουσιασμός των Πίστονς και το… φρένο των Σανς

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους τέσσερις αγώνες από το πρόγραμμα του ΝΒΑ

Το Ντιτρόιτ (1-2) ξεκίνησε τη σεζόν κερδίζοντας το Ορλάντο, αλλά εν συνεχεία έχασε εκτός έδρας από τη Νέα Υόρκη και την Ιντιάνα, πληρώνοντας την κάκιστη άμυνά του, αφού δέχθηκε 130 και 124 πόντους αντίστοιχα.

Ουάσινγκτον – Ντιτρόιτ

Για τους νεανικούς Πίστονς κάθε παιχνίδι είναι μία ευκαιρία εκμάθησης και συλλογή εμπειριών. Σημειώνεται, ότι πέρα από τον Μπογκντάνοβιτς, η πεντάδα απαρτίζεται από τον 21χρονο Κάνινγχαμ, τον συνομήλικό του Στιούαρτ, τον 20χρονο Αϊβι και τον 23χρονο Μπέι.

Είναι λοιπόν, απολύτως φυσιολογικό ότι τα “πιστόνια” θα έχουν πολλές διακυμάνσεις στην απόδοσή τους κατά τη διάρκεια της σεζόν. Από την άλλη, είναι εμφανές ότι το Ντιτρόιτ μετά από αρκετά χρόνια πάει να χτίσει μία ανταγωνιστική ομάδα με προοπτική.

Απόψε, οι Πίστονς ολοκληρώνουν μία μίνι περιοδεία κόντρα στην Ουάσινγκτον (2-1), η οποία κέρδισε αρχικά την Ιντιάνα και το Σικάγο, πριν ηττηθεί στην παράταση από τους Καβαλίερς εκτός έδρας. Το θετικό νέο για τους Γουίζαρντς είναι ότι τα βαριά χαρτιά της ομάδας, ο Μπιλ και ο Πορζίνγκις δείχνουν σε καλή κατάσταση. Υπενθυμίζεται, ότι ο Μπιλ έχασε πέρυσι μεγάλο κομμάτι της σεζόν με πρόβλημα στον καρπό, ενώ ο Πορζίνγκις θεωρείται, όχι άδικα, από τους πιο εύθραυστους παίκτες στο ΝΒΑ.

Η πρόσφατη παράδοση είναι με την Ουάσινγκτον, η οποία μετράει επτά νίκες στα τελευταία οκτώ ματς κόντρα στο Ντιτρόιτ. Μάλιστα, μέσα στη DC οι Γουίζαρντς κερδίζουν τους Πίστονς 14 σερί αγώνες!

Το φετινό Ντιτρόιτ πάντως, με τον νεανικό ενθουσιασμό που κουβαλάει, μπορεί να αμφισβητήσει την αρνητική παράδοση. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι πέρυσι, τα τρία από τα τέσσερα μεταξύ τους ματς έληξαν με τρεις πόντους διαφορά. Στο 1.72 το διπλό με +7,5 για την παρέα του Κάνινγχαμ, ο οποίος φέτος αναμένεται να εξελιχθεί σε πραγματικός σταρ για την ομάδα της Motor City.

Νέα Ορλεάνη – Ντάλας

Οι Πέλικανς μετά τα δύο διπλά σε Μπρούκλιν και Σάρλοτ, έχασαν το πρώτο παιχνίδι μπροστά στο κοινό τους, με 122-121 από τη Γιούτα, στην παράταση.

Παράλληλα, τραυματίστηκαν ο Ινγκραμ, ο Γουίλιαμσον και ο Χέρμπερτ Τζόουνς. Άπαντες είναι εκτός για το αποψινό ματς, συνεπώς η ομάδα του Γουίλι Γκριν θα παραταχθεί κόντρα στους Μάβερικς χωρίς τρεις starters.

Το Ντάλας έχασε στην πρεμιέρα της regular season από το Φοίνιξ, παρότι προηγήθηκε ακόμη και με 22 πόντους διαφορά. Στο δεύτερο παιχνίδι πάντως, το σύνολο του Τζέισον Κιντ έδωσε πειστικές απαντήσεις συντρίβοντας το Μέμφις με 41 πόντους!

Και στα δύο ματς, ο νεοφερμένος Κρίστιαν Γουντ άφησε άριστες εντυπώσεις, σκοράροντας 25 πόντους, ερχόμενος από τον πάγκο. Ο πρώην άσος των Ρόκετς, όσο έπαιξε μαζί με τον Ντόντσιτς είχε άψογη συνεργασία και οι δυο τους φαίνεται πως έχουν βρει άμεσα εξαιρετική χημεία.

Με δεδομένες λοιπόν τις σοβαρές απουσίες της Νέας Ορλεάνης, πάμε με το διπλό σε απόδοση 1.45. Στα υπόψιν και το Under 11,5 εύστοχα τρίποντα των γηπεδούχων στο 1.75. Οι Πέλικανς είναι μέχρι στιγμής η ομάδα με τις λιγότερες προσπάθειες από το τρίποντο. Εκτελεί μόλις 25 ανά ματς, άρα θα πρέπει να πλησιάσει η ευστοχία της το 50% για να σπάσει το Under 11,5. Στα τελευταία δύο παιχνίδια οι Πέλικανς ευστόχησαν σε 8 τρίποντα. Σε combo με την απλή νίκη του Ντάλας, χτίζουμε απόδοση στο 2.40. Παίζεται ασφαλώς και το Over 16,5 πόντοι του Γουντ στο 1.78.

Οκλαχόμα – Λ.Α. Κλίπερς

Στο παιχνίδι των Θάντερ με τους Κλίπερς το διπλό είναι καθαρό φαβορί στο 1.20. Εδώ έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το Over 9,5 πόντοι του Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ. Το δείγμα είναι μικρό, όμως ο 21χρονος πάουερ-φόργουορντ έχει ξεκινήσει τη σεζόν με εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας. Συνολικά έχει 11/15 σουτ (73,3%) και από το τρίποντο 7/11 (63,6%).

Στο εναρκτήριο ματς της σεζόν με τη Μινεσότα έπαιξε μόλις 12 λεπτά. Στο δεύτερο με το Ντένβερ ο χρόνος του ανέβηκε στα 18 και στην τελευταία αναμέτρηση, ξανά με τη Μινεσότα, έμεινε στο παρκέ 26 λεπτά και σημείωσε 15 πόντους. Με δεδομένο ότι είναι εκτός δύο εκ των κορυφαίων σκόρερ των Θάντερ, ο Τζίλτζεους-Αλεξάντερ και ο Γκίντι, θα τραβήξουν άλλοι το σκορ για την Οκλαχόμα. Ενας εξ αυτών μπορεί να είναι ο Ρόμπινσον-Ερλ.

Φοίνιξ – Γκόλντεν Στέιτ

Το πιο ενδιαφέρον ματς της βραδιάς διεξάγεται στη Δύση, καθώς οι Σανς υποδέχονται τους πρωταθλητές, Γουόριορς. Και οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 2-1 στα πρώτα τρία παιχνίδια τους.

Το αγωνιστικό τους στιλ όμως είναι τελείως διαφορετικό. Οι Γουόριορς είναι η χαρά του επιθετικού μπάσκετ. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι έχουν κατά μέσο όρο 110,3 κατοχές. Προφανώς μιλάμε για την ομάδα με το υψηλότερο pace στη λίγκα.

Αντίθετα, οι Σανς έχουν το 27ο pace (96,81) και βασίζονται κυρίως στην άμυνά τους (104 πόντοι ανά 100 κατοχές). Είναι ξεκάθαρο ότι το Φοίνιξ θα προσπαθήσει να φρενάρει τα γκάζια των Dubs, οι οποίοι κόντρα στο Σακραμέντο δεν… ντράπηκαν καθόλου και έβαλαν 89 πόντους στο πρώτο ημίχρονο!

Το ερώτημα λοιπόν εδώ είναι ποιος θα επιβάλει το ρυθμό του. Αν το παιχνίδι πάει στον ξέφρενο ρυθμό των Γουόριορς τότε το προβάδισμα είναι καθαρά στο διπλό. Οι Σανς πάντως, στα πρώτα τρία ματς της σεζόν έχουν 3/3 Under 224,5. Επίσης, στην περσινή regular season καμία από τις τέσσερις αναμετρήσεις των “ήλιων” με τους “πολεμιστές” δεν έδωσε πάνω από 223 πόντους. Στο 1.65 το Under 230,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουάσινγκτον – Ντιτρόιτ: 2 (απόδοση 1.72), 02:00
  • Νέα Ορλεάνη – Ντάλας: 2 & Νέα Ορλεάνη Under 11,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.40), 02:30
  • Οκλαχόμα – Λ.Α. Κλίπερς: Ρόμπινσον-Ερλ Over 9,5 πόντοι (απόδοση 1.91), 03:00
  • Φοίνιξ – Γκόλντεν Στέιτ: Under 230,5 (απόδοση 1.65), 05:00

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss