Οι δημοσκοπήσεις «αφήνουν αδιάφορο» τον ΣΥΡΙΖΑ – Πώς σχολιάζουν τις μετρήσεις του Σαββατοκύριακου

Δεν φαίνεται να επηρεάζουν οι δημοσκοπήσεις την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από την Κουμουνδούρου καθίσταται απολύτως σαφές πως δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στα ευρήματα των μετρήσεων κοινής γνώμης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για «πατερίτσες» στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, διαχρονικά, δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Ανάμεσα στις δύο πλευρές επικρατεί ένα κλίμα καχυποψίας και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Μάλιστα, δεν είναι λίγες η φορές που η Κουμουνδούρου έχει αμφισβητήσει ανοιχτά τα στοιχεία των ερευνών.
Η σύγκρουση αυτή χρονολογείται από το 2012, όταν και οι δημοσκόποι δεν κατάφεραν να πιάσουν την ένταση που επικρατούσε στην κοινωνία τα χρόνια των μνημονίων. Κορυφώθηκε το 2015, στο δημοψήφισμα, όταν και έδειχναν «ντέρμπι» ανάμεσα στο «Ναι» και το «Όχι», ενώ στις κάλπες το δεύτερο επικράτησε θριαμβευτικά.

Επομένως, δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδόν δεν ασχολήθηκε με τις δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο. Ούτε εκείνη της GPO για «Τα Νέα», ούτε της Marc για το «Πρώτο Θέμα», οι οποίες και εμφανίζουν μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ως προς την πρόθεση ψήφου.
Ο λόγος είναι απλός. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ανέμεναν την «δημοσκοπική αντεπίθεση» της κυβέρνησης, αφού το σχολίαζαν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους – προφανώς μεταξύ σοβαρού και αστείου. Περίμεναν, δηλαδή, ότι θα υπάρξουν μετρήσεις οι οποίες και θα έδειχναν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει αλώβητος από την υπόθεση των παρακολουθήσεων και ότι δεν δείχνει να τον ακουμπάει ούτε η ασύλληπτη ακρίβεια.

Αφήνοντας στην άκρη τα αστεία, από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι όλα αυτά μικρή σημασία έχουν. «Ο πνιγμένος, από τα μαλλιά του πιάνεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να διασωθεί μέσω των δημοσκοπήσεων», είπε στο Newsbomb.gr συνεργάτης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και δεν το έθεσε ευθέως, επί της ουσίας αμφισβήτησε ανοιχτά τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο του Σαββατοκύριακου. Μάλιστα, στη συνέχεια, υποστήριξε ότι αυτού του είδους οι μετρήσεις, αποτελούν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον μοναδικό τρόπο που έχει για να διασωθεί.
Υπονόησε, δηλαδή, ότι μέσω των δημοσκοπήσεων προσπαθεί να δείξει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ότι παραμένει ο κυρίαρχος παίκτης του πολιτικού παιχνιδιού, προκειμένου να «γλιτώσει» από το ίδιο του το κόμμα.
Όπως και να έχει, το τελευταίο που φαίνεται πως απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση, είναι οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται. Άλλωστε, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι η εικόνα που οι ίδιοι έχουν είναι εντελώς διαφορετική, συμπληρώνοντας πως η «μεγάλη δημοσκόπηση», δηλαδή οι εκλογές, θα καταγράψουν ξεκάθαρη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss