Οι έλεγχοι συμμόρφωσης της ΕΕΕΠ, η ΛΑΡΚΟ και η αντίστροφη μέτρηση για τις συνεταιριστικές τράπεζες

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Σκόντο σε χρόνο και χρήμα
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις συνεταιριστικές τράπεζες έχουν περιθώριο 90 ημερών προκειμένου να δρομολογήσουν αυξήσεις κεφαλαίου, καθώς ήδη τα κεφάλαια τους κινούνται κάτω από τα ανεκτά από τον επόπτη επίπεδα. Η διαδικασία ωστόσο δεν είναι εύκολη και εν μέσω της τρέχουσας κρίσης όλοι ζητούν «σκόντο». Σκόντο σε χρόνο και σκόντο σε χρήμα, ήτοι τη δυνατότητα να αυξήσουν τα κεφάλαια τους σταδιακά. Ωστόσο, η Χέδερ Γκίμπσον, η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εποπτείας Χρηματοπιστωτικού Συστήματος δεν είναι διατεθειμένη να δώσει πράσινο φως σε μη βιώσιμα business plan. Και αυτό ήδη το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους στους ενδιαφερομένους.

Καθοριστική πενταετία
Στις 9 Σεπτεμβρίου θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές για την ΛΑΡΚΟ. Στους δύο παράλληλους διαγωνισμούς, της ειδικής διαχείρισης και του ΤΑΙΠΕΔ, έχουν καταθέσει δεσμευτικές οικονομικές προσφορές δύο επενδυτικά σχήματα. Η κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την AD Holdings AG κατέθεσε δεσμευτική προσφορά και για την εκμίσθωση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ από το ΤΑΙΠΕΔ και για τα μεταλλεία της εταιρείας. Η Commodity & Mining Insight Ireland από την πλευρά της κατέβηκε μόνο στο διαγωνισμό για τα δικαιώματα παραχώρησης των λατομείων. Όποιος και αν είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΛΑΡΚΟ θα έχει πέντε έτη για να εκσυγχρονίσει και να συμμορφώσει τη βιομηχανία με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς μέσω επενδύσεων άνω των 300 εκατ. ευρώ. Και αυτή η πενταετία θα είναι καθοριστική για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.

Έλεγχοι συμμόρφωσης

Ο Διοικητής της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Δημήτρης Ντζανάτος, ως πρώην ορκωτός ελεγκτής, δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στον κλάδο του. Στη βάση αυτή δεν υπάρχει ελεγκτική εταιρεία, μεγάλη ή μικρή, που να έχει παράπονο από την ΕΕΕΠ. Ο κ. Ντζανάτος έχει κάνει outsourcing σε ορκωτούς πλήθος εργασιών που υπό κανονικές συνθήκες θα «έτρεχε» εσωτερικά η ΕΕΕΠ. Ενδεικτική, είναι η ανάθεση που έκανε προ ημερών στην Magrowth Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ντζανάτος ανέθεσε στην Magrowth τη διενέργεια ελέγχων συμμόρφωσης των παρόχων υπηρεσιών παιγνίων, με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και τους προβλεπόμενους ειδικούς όρους αδειοδότησης και λειτουργίας τους. Θα ανέμενε κανείς τους ελέγχους συμμόρφωσης να τους κάνει η ίδια η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Απλά για την αρτιότητα του ρεπορτάζ να αναφέρουμε πως για την υ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss