Οι παρακολουθήσεις φέρνουν κοντά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Στην πολιτική, ο χρόνος είναι σχετικός. Επομένως, δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι στις 40 ημέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στην αποκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη μέχρι και την καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη, έχουν υπάρξει ορισμένες μεγάλες αλλαγές, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αρχικά, δεν υφίσταται, πλέον, το λεγόμενο «αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο». Η συμμαχία που σφυρηλατήθηκε ανάμεσα στην Πειραιώς και τη Χαριλάου Τρικούπη την εποχή της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και διατηρήθηκε εν πολλοίς και κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ανήκει οριστικά στο παρελθόν.
Συνετρίβη μέσα στη θύελλα των αποκαλύψεων για τη δράση της ΕΥΠ, η οποία βρέθηκε να παρακολουθεί τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και δημοσιογράφους που ερευνούσαν υποθέσεις διαφθοράς. Η ουσιαστική άρνηση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ένταση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ο λόγος που η κυβέρνηση συζητάει το να αλλάξει εκ νέου τον εκλογικό νόμο. Και όπως λένε, τελείωσε και η κάθε πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας που θα απαρτίζονταν από τα δύο κόμματα που μονοπώλησαν την εξουσία στη χώρα για 35 χρόνια.
Με την οριστική διάλυση του «αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου», η Χαριλάου Τρικούπη ήρθε πιο κοντά με την Κουμουνδούρου. Αν και δεν υπάρχει καμία επαφή σε επίπεδο κορυφής, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας. Τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς οι πληροφορίες από τη Βουλή αναφέρουν πως υπάρχουν σχεδόν καθημερινές συζητήσεις για να συντονίσουν τη δράση τους στα θέματα που αφορούν την υπόθεση των υποκλοπών.

Από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι πέραν του μεγάλου θέματος της εποχής, δεν υπάρχει άλλο σημείο επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αισιοδοξούν ότι από τη στιγμή που υπάρχει πλέον -έστω και αυτή η μικρή- επικοινωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα, ενδεχομένως αυτή κ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss