Οι στρατηγοί του Πούτιν πίσω από την απόφαση αποχώρησης από τη Χερσώνα

Η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα μπορεί να φέρει τη Ρωσία σε ισχυρότερη θέση για να διατηρήσει άλλες γραμμές του μετώπου στη νότια και ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Ρομπ Λι.

Οι στρατηγοί του Πούτιν που ηγούνται του πολέμου, συσπειρώθηκαν γρήγορα μετά την απόφαση να εγκαταλειφθεί η πόλη Χερσώνα της Ουκρανίας, θέλοντας να δείξουν ότι κρατούν μια γενναία στάση στις υποχωρήσεις της Μόσχας στους εννέα μήνες του πολέμου.
Η αποχώρηση, που πρότεινε ο στρατηγός Σουροβίκιν, ο οποίος επελέγη τον περασμένο μήνα για να ηγηθεί της συνολικής πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας, σημαίνει ότι η Μόσχα παραδίδει μια στρατηγικής σημασίας πόλη που βρίσκεται βόρεια της προσαρτημένης Κριμαίας, και ήταν η μοναδική επαρχιακή πρωτεύουσα της Ουκρανίας η οποία είχε καταληφθεί από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Με την Ουκρανία να απειλεί να καθηλώσει τις ρωσικές δυνάμεις στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, όπου ο εφοδιασμός τους καθίσταται δύσκολος, ο στρατηγός Σουρόβικιν, πρότεινε στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να υιοθετήσει η Ρωσία νέες αμυντικές γραμμές στην απέναντι όχθη, προκειμένου να διαφυλάξει τις ζωές των στρατιωτών.
Ο Σοϊγκού συμφώνησε και διέταξε τα στρατεύματά του να αποσυρθούν. Την απόφαση, την οποία ένας Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ χαρακτήρισε «μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ρωσικού στρατού», υπερασπίστηκαν ορισμένοι από τους πιο προβεβλημένους υποστηρικτές του πολέμου ως μια σοφή και αναγκαία ενέργεια.

«Αφού στάθμισε όλα τα υπέρ και τα κατά, ο στρατηγός Σουρόβικιν έκανε τη δύσκολη αλλά σωστή επιλογή ανάμεσα σε παράλογες θυσίες για χάρη ηχηρών δηλώσεων και στη διάσωση των ανεκτίμητων ζωών των στρατιωτών», δήλωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος έχει συχνά ταχθεί υπέρ μιας πιο επιθετικής προσέγγισης στον πόλεμο και έχει ζητήσει ακόμη και τη χρήση πυρηνικών όπλων μικρής εμβέλειας.

«Η απόφαση που έλαβε ο Σουρόβικιν δεν είναι εύκολη, αλλά ενήργησε σαν άνθρωπος που δεν φοβάται την ευθύνη», δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Γιεβγένι Πριγκόζιν, ένα άλλο ολοένα και πιο ειλικρινές γεράκι του πολέμου και ιδρυτής του μισθοφορικού στρατού Wagner που πολεμάει για λογαριασμό της Ρωσίας στην Ουκρανία
Η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, αρχισυντάκτρια του κρατ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss