Οικονόμου για τουρκικές προκλήσεις: Η Ελλάδα έχει αποτρεπτική δύναμη και συμμάχους

Φροντίσαμε να καταστήσουμε σαφείς όλες τις θέσεις μας, απέναντι την τουρκική προκλητικότητα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ξεκαθάρισαν ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι μας να συνδράμουμε θεσμικά, μέσα από τις πρωτοβουλίες του Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή. Να δοθούν οι απαντήσεις και κυρίως, να θωρακίσουμε καλύτερα όλο το πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων, τόνισε σε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξη του, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Cosmos FM».
Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο κάθε αντικειμενικός παρατηρητής πολύ γρήγορα θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα και, κυρίως, με τις θεσμικές μας παρεμβάσεις.

Το γεγονός ότι η επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη δεν αμφισβητείται, είπε, διότι ο νόμος είναι αυτός που ορίζει πώς μπορεί να κινείται ή πώς μπορεί να ζητείται η παρακολούθηση ενός τηλεφώνου από τις αρμόδιες Αρχές, όταν αυτές κρίνουν ότι αυτό πρέπει να γίνει.
Ο νόμος αυτός είναι του 1994. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλές Κυβερνήσεις. Καμία Κυβέρνηση δεν άλλαξε το νόμο. Υπήρξαν διάφορες τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά διαδικασίες του νόμου, αλλά η ουσία του δεν άλλαξε από καμία Κυβέρνηση και αυτό δεν αμφισβητείται. Για αυτό, άλλωστε, ο πρωθυπουργός και στη συζήτηση της Παρασκευής κάλεσε όσους αμφισβητούν ότι ήταν νόμιμη η επισύνδεση, όσους αμφισβητούν ότι η Εισαγγελέας έπραξε αυτά που ορίζει ο νόμος και η διαδικασία και έδωσε την άδεια, προκειμένου να γίνει νόμιμη επισύνδεση, να προσφύγουν σε ελληνικά ή σε διεθνή και σε ευρωπαϊκά δικαστήρια, για να πάρουν τις απαντήσεις τους και να δούμε πως θα αξιολογήσει η Δικαιοσύνη αυτή τη διαδικασία.

Εκείνο που αμφισβητείται, ξεκαθάρισε ο κ. Οικονμόμου, είναι η πολιτική ορθότητα και εκείνο που προέκυψε είναι ότι, όντως, χρειάζονται φίλτρα – περισσότερα από αυτά που υπάρχουν τώρα – για να μην ξαναφτάσουμε στη διαχείριση υποθέσεων τέτοιων που αφορούν προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα. Δεν είναι μια εύκολη συζήτηση αυτή. Δεν είναι εύκολο να πεις ότι a priori κάποιος εκ της ιδιότητας του, είτε είναι πολιτικός, είτε είναι δημοσιογράφος, είτε είναι επιχειρηματίας, είτε είναι καθηγητής, είτε είναι γεωπόνος, θα μπορεί η ιδιότητά του να τον εξαιρεί από τη δυνατότητα της Μυστικ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss