Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μείνει η παραμικρή σκιά

Ό,τι χρειάζεται να διερευνηθεί, γίνεται αντικείμενο έρευνας από τη δικαιοσύνη τόνισε για την υπόθεση των παρακουλουθήσεων ο Γιάννης Οικονόμου

«Αυτή η κυβέρνηση, με το σεβασμό που διαχρονικά δείχνει στους θεσμούς και ειδικά στη δικαιοσύνη, ως πυλώνα της δημοκρατίας μας, δεν θα επιτρέψει να μείνει η παραμικρή σκιά σε αυτού του είδους τα ζητήματα», υπογράμμισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, προκλήθηκε για μια ακόμα φορά από την αντιπολίτευση για το ζήτημα των υποκλοπών. Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, η κυβέρνηση συνδράμει με όλα τα μέσα την ελληνική δικαιοσύνη.
«Όλα τα μεγάλα θέματα, ό,τι χρειάζεται να διερευνηθεί, γίνεται αντικείμενο έρευνας από τη δικαιοσύνη και αντικείμενο επιμερισμού ευθυνών από τη δικαιοσύνη», είπε ο κ. Οικονόμου.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου είχε λίγα λεπτά νωρίτερα απευθυνθεί στον Γιάννη Οικονόμου και του ζήτησε να απαντήσει τον λόγο της παρακολούθησης του κ. Νίκου Ανδρουλάκη. «Θέλουμε απάντηση για το μείζον θέμα που απασχολεί τον δημόσιο διάλογο, το πολιτικό σύστημα και τον ελληνικό λαό. Μιλάω για το ζήτημα των υποκλοπών. Πέντε μήνες μετά, και ακόμα δεν έχουμε πάρει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα. Μιλάω για τις αποδεδειγμένες και ομολογημένες, από εσάς τους ίδιους, υποκλοπές, που έχουν να κάνουν με τον πρόεδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη. Τα κρίσιμο παραμένει. Για ποιον λόγο παρακολουθούνταν ο Νίκος Ανδρουλάκης; Ποιος κατέχει το σύστημα Predator στη χώρα μας. Βιώσαμε και είδαμε όλο αυτό το κουκούλωμα και τη συσκότιση, από την πλευρά της εξεταστικής επιτροπής, με ευθύνη της πλειοψηφίας και δυστυχώς στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Κυριολεκτικά έχουμε βαρεθεί να ακούμε την κυβέρνηση να μας παραδίδει μαθήματα θεσμικότητας. Θα πάρουμε επιτέλους απαντήσεις;», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε: «Θα πάμε σε προεκλογική περίοδο με αυτή την τοξικότητα, με αυτό το διχαστικό κλίμα, μέσα σε αυτό το νεφέλωμα, την γκρίζα ζώνη που δημιουργείται επειδή δεν δίνετε απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα του μείζονος ζητήματος των υποκλοπών; Έτσι θα πάμε;».
Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποκλοπών. «Δεν είναι δυνατόν να έρχεστε εδώ, εσείς προσωπικά κύριε Οικονόμου, δεν σας πρέπει θεσμικά και προσωπικά, και να χρησιμοποιείτε ορολογία Κασιδιάρη. Αυτό που είπατε προηγουμένως, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, περί θολοκουλτουριάρηδων, την τελευταία φορά ακούστηκε σε αυτό το κοινοβούλιο από τον Κασιδιάρη κύριε Οικονόμου. Σας ζητούμε επίσημα κα ενιαία να ανακαλέστε αυτή τη φράση και να ζητήσετε να διαγραφεί από τα πρακτικά, διότι δεν μπορεί να είναι μια φράση που τη μια βγαίνει από το στόμα του Κασιδιάρη και από την άλλη βγαίνει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης και σχολίασε το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη αναφορά ο Γιάννης Οικονόμου την έκανε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις αμυντικές δαπάνες. «Αντί να έρθετε και να πείτε ή να σκεφτείτε ότι έχουμε απολύτως δικαιωθεί. Λέτε αυτά που λέτε. Σας είπαμε, όταν μιλήσαμε πέρυσι για τις αμυντικές δαπάνες, ότι πως μπορεί να σας έχει κάποιος εμπιστοσύνη. Και πριν περάσουν λίγοι μήνες, τι αποδείχθηκε; Ότι είσαστε μια κυβέρνηση που είχε φτάσει μέχρι του ακραίου αντισυνταγματικού και αντιδημοκρατικού επιπέδου, να παρακολουθεί την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της ΕΥΠ και του Predator. Να παρακολουθεί τους υπεύθυνους, για τους εξοπλισμούς της χώρας. Και έρχεστε εδώ και, χωρίς να τα συνειδητοποιείτε όλα αυτά, λέτε να σας έχουμε εμπιστοσύνη στη διαχείριση των αμυντικών δαπανών, των εξοπλισμών κοκ;», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε: «Δεν μπορείτε να φύγετε και εσείς από αυτή την αίθουσα, όπως έφυγε ο πρωθυπουργός σας, χωρίς να απαντήσετε σε δύο πολύ συγκεκριμένα και μείζονος σημασίας ζητήματα. Η δικαιοσύνη βεβαίως και θα αποφανθεί στο τέλος εκείνη και μόνο εκείνη, για τις ποινικές ευθύνες για όσους και όσες έχουν διαπράξει τις υποκλοπές. Εμείς δεν σας ζητάμε να δικάσετε την υπόθεση των υποκλοπών. Εμείς σας ζητούμε, όπως έχετε υποχρέωση απέναντι στο Σύνταγμα, τους νόμους και την εντολή που σας έδωσε ο ελληνικός λαός, να δώσετε την πληροφόρηση. Δηλαδή να απαντήσει αν η ΕΥΠ είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον υπουργό κ. Χατζηδάκη; Η ΕΥΠ είχε θέσει σε παρακολούθηση τον κ. Φλώρο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Δεν μπορείτε να φύγετε και εσείς από αυτή την αίθουσα χωρίς να δώσετε απαντήσεις, σε αυτά τα δύο ερωτήματα».

«Κύριε Ραγκούση, δεν ξέρω τι είχε πει ο κ. Κασιδιάρης ούτε ασχολούμαστε με τον κ. Κασιδιάρη. Το περιθώριο είναι ο μοναδικός χώρος που τους ταιριάζει. Αυτή η παράταξη, αυτή η κυβέρνηση έχουμε ανοιχτό μέτωπο με την ακροδεξιά. Ανοιχτό μέτ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss