Όλαφ Σολτς: «Η Ευρώπη είναι το μέλλον μας», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος από την Πράγα

«Η Ευρώπη είναι το μέλλον μας και το μέλλον μας είναι στο χέρι μας» ειπε στην ομιλία του απο την Πράγα ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς

«Η Ευρώπη είναι το μέλλον μας και το μέλλον μας είναι στο χέρι μας», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς από την Πράγα και τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να συμπεριλάβει τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και τελικά και τις Ουκρανία, Μολδαβία και Γεωργία, ενώ επανέφερε το αίτημα για σταδιακή μετάβαση στη λήψη αποφάσεων με πλειοψηφία και πρότεινε συντονισμό των αμυντικών δυνατοτήτων των κρατών – μελών και κοινή αντιαεροπορική άμυνα.
Ο καγκελάριος, κατά την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, με τίτλο «Η Ευρώπη είναι το μέλλον μας», τόνισε κατ’ επανάληψη την προσήλωση της Γερμανίας στην ενίσχυση της κυριαρχίας και αυτονομίας της Ευρώπης.

Τάχθηκε ευθέως υπέρ της διεύρυνσης της Ένωσης, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι σε μια διευρυμένη Ευρώπη «οι διαφορές μεταξύ των κρατών – μελών, σε ό,τι αφορά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και κοινωνικά συστήματα, θα μεγαλώσουν και, όπου σήμερα απαιτείται ομοφωνία, με κάθε κράτος – μέλος θα αυξάνεται και ο κίνδυνος μια χώρα να χρησιμοποιήσει το βέτο της, εμποδίζοντας και τις υπόλοιπες να προχωρήσουν».
Έχω, για αυτόν τον λόγο, «προτείνει μια σταδιακή μετάβαση στη λήψη αποφάσεων με πλειοψηφία στην κοινή εξωτερική πολιτική, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η φορολογία – γνωρίζοντας καλά ότι αυτό θα είχε συνέπειες και για τη Γερμανία», πρόσθεσε ο κ. Σολτς.

Ο καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι η ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας «είναι επίσης επίθεση εναντίον της ευρωπαϊκής τάξης ασφάλειας» και ζήτησε μεγαλύτερη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των κρατών -μελών, καθώς, όπως είπε, σήμερα υπάρχουν στην Ευρώπη πολλά και συχνά μη συμβατά οπλικά συστήματα, γεγονός το οποίο οδηγεί σε περιορισμό της αποτελεσματικότητας και αύξηση του κόστους συντήρησης.

Συνάντηση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
Ένα από κοινού κατασκευασμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «θα αποτελούσε κέρδος ασφάλειας για όλη την Ευρώπη», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα ήταν και οικονομικότερο από ό,τι όταν κάθε κράτος – μέλος πρέπει να δημιουργήσει τη δική του, ακριβή και εξαιρετικά περίπλοκη αντιαεροπορική άμυνα.
Η Γερμανία θα επενδύσει σημαντικά στην αντιαεροπορική άμυνά της, συνέχισε και τόνισε ότι ο σχεδιασμός της θα πρέπει να γίνει κατά τρόπο ώστε να λαμβάνει υπ’ όψιν τις γειτονικές χώρες, όπως η …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss