Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου – Οι αποφάσεις

Ολοκλήρωσε την Πέμπτη (3/11) τις διήμερες εργασίες της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τον μήνα Νοέμβριο, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη και μεταξύ άλλων:
Η ΔΙΣ αποφάσισε την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου στην ελληνική, την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα με απόσπασμα από την εισήγηση του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την 4η Οκτωβρίου 2022, σχετικά με την ιστορική και νομική θεμελίωση του ανταποδοτικού χαρακτήρα της κρατικής μισθοδοσίας του Ιερού Κλήρου έναντι της μοναστηριακής περιουσίας, που περιήλθε στην ελληνική Πολιτεία από την εποχή των Επαναστατικών Συνταγμάτων μέχρι και τον πρόσφατο νόμο 4957/2022.

Επιπλέον, ανεγνώσθη η από 26ης Οκτωβρίου 2022 επιστολή-απάντηση του μακαριωτάτου προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η οποία αναφέρεται στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση, την οποία κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Με τη “βούλα” της υπουργού Παιδείας και του δημάρχου Αθηναίων τα σχολεία του Δήμου της Αθήνας μετατρέπονται σε κατηχητικά κέντρα της Εκκλησίας» με ρατσιστικούς και ανυπόστατους ισχυρισμούς για «εισβολή του ανορθολογισμού, του σκοταδισμού και του θρησκευτικού προσηλυτισμού στην εκπαίδευση».
Εξάλλου, οι συνοδικοί ιεράρχες και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο, το φθινόπωρο του 2023, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την έκδοση του επιστημονικού περιοδικού «Θεολογία».

Επίσης, η ΔΙΣ εξέτασε την προοπτική ίδρυσης Ανώτατης Εκκλησιαστικής Σχολής της Εκκλησίας της Ελλάδος και επέκτασης, πανελλαδικά, της λειτουργίας του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επιπλέον, με βάση τη σχετική εισήγηση του μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιου στην Ιεραρχία, αποφασίσθηκε η διεξαγωγή συνεδρίου την άνοιξη του 2023 περί «Ανασυγκροτήσεως της Ενορίας και επανευαγγελισμού των πιστών».
Ακολούθως, ανεγνώσθη η ευχαριστήρια επιστολή των εν αναστολή υγειονομικών προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την από 11ης Οκτωβρίου απόφασή της περί αποστολής επιστολής προς τον υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη.
Μετά τη λήξη της συνεδρίας της ΔΙΣ, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss