Ολοκληρώθηκαν οι τακτικές εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου – Οι αποφάσεις

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη (11/10) οι διήμερες εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 166ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Κατά τις δύο συνεδρίες, σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, η ΔΙΣ:

Ενημερώθηκε για το ευχαριστήριο γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αναφορικά με την εκδήλωση αισθημάτων συμπάθεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την καταστροφική πυρκαγιά στο ομογενειακό Γηροκομείο Βαλουκλή.
Απεδέχθη την παραίτηση του μητροπολίτη Αχαΐας Αθανασίου από τη θέση του διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η ΔΙΣ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς τον Σεβασμιώτατο για τις υπερεικοσαετείς πολύτιμες υπηρεσίες του σε αυτή τη νευραλγικής σημασίας θέση». Κατόπιν πρότασης του Μακαριωτάτου Πρoοέδρου της, τοποθέτησε στη θέση του τον αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, μέχρι τούδε διευθυντή του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ενημερώθηκε για την αναφορά του μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονος, τοποτηρητή της Μητρόπολης Δράμας, περί της εκδήλωσης παράδοσης και παραλαβής του χειρογράφου Ευαγγελισταρίου του 10ου αι., η οποία πραγματοποιήθηκε την 29η Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφoινίσσης της Μητροπόλεως Δράμας.
Ενέκρινε την πρόταση του μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου περί της απονομής του Χρυσού Σταυρού του Αποστόλου Παύλου στον φιλόλογο εκπαιδευτικό και μελετητή του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Νικόλαο Δ. Τριανταφυλλόπουλο.
Eνέκρινε την αποστολή επιστολής προς τον υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη, για το ζήτημα των υγειονομικών σε αναστολή.
Ύστερα από πρόταση του μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα προστεί στον πρώτο πανηγυρικό εορτασμό του άρτι αγιοκαταταχθέντος Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023.
Ο Μακαριώτατος, ως ο οικείος και αρμόδιος Ποιμενάρχης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενημέρωσε τα μέλη της ΔΙΣ σχετικά με την υπόθεση του Ι.Ν. Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, ο οποίος εμπίπτει στην ποιμαντική και κανονική του αρμοδιότητα.
Επίσης, κατόπιν πρότασης του Μακαριωτάτου Προέδρου, η ΔΙΣ όρισε:Τον εκ των συνοδικών υπαλλήλων αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πετράκο Γραμματέα παρά τω Αρχιγραμματεί.Τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Aθανασίου, πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεω …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss