Ολυμπιακός: Την Τρίτη (8/11) το ΔΣ για τη λήψη αποφάσεων

Ολυμπιακός: Την Τρίτη (8/11) θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, στο οποίο θα παρθούν αποφάσεις αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά παράπονα από τον διαιτητή, Γιάκομπ Κέλετ, μετά το 1-1 στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός της Λεωφόρου.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στου Ρέντη και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Super League.

Οι αποφάσεις για το μέλλον θα παρθούν στο Δ.Σ., το οποίο τελικά αποφασίστηκε να γίνει την Τρίτη (8/11). «Θα έχουμε ένα Διοικητικό Συμβούλιο, θα ακούσουμε τις απόψεις των μελών του ΔΣ και του κόσμου και θα αποφασίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ.
Μολονότι φαίνεται ακραίο να συμβεί, τι σημαίνει μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη Super League; Η απάντηση είναι ότι θα βρεθεί στη Γ’ Εθνική, καθώς ο ΚΑΠ προβλέπει υποβιβασμό δύο κατηγοριών, κάτι που φυσικά θα έχει «καταστροφικές» συνέπειες για τον σύλλογο του Πειραιά.

Όσα αναφέρει το άρθρο 3, του ΚΑΠ, στο παράρτημα 1

Αναλυτικά το άρθρο 3, του ΚΑΠ, στο παράρτημα 1 αναφέρει τα εξής:
Άρθρο 3. Αποχώρηση Π.Α.Ε. από πρωτάθλημα σε εξέλιξη
1. Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:
α) με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,

β) με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.
Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποχώρησής της είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.
2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss