Ομοφοβικά περιστατικά στο street party του Athens Pride

 

Δύο ομοφοβικά περιστατικά σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του street party, που πραγματοποίησε το Athens Pride τη Διεθνή Ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙ+φοβίας.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου το Athens Pride πραγματοποίησε μια δράση δρόμου σε συνεργασία με το This Is Athens City Festival στο πάρκο Μίκη Θεοδωράκη. To street party ήταν αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Ιντερφοβίας και Τρανσφοβίας.

Σε αυτή την τόσο σημαντική ημέρα, σημειώθηκαν δύο παραβατικά περιστατικά:

Κατά τις 21:30 – 22:00 μια ομάδα 5-7 ατόμων προσέγγισε τον χώρο του party με εχθρικές διαθέσεις, παρείσφρησε στο κοινό και υπάρχουν αναφορές πως έφτυσαν άτομα. Η διοργάνωση παρακολουθούσε τις κινήσεις των ατόμων και επενέβη, απομακρύνοντάς τα.

Την ίδια περίπου ώρα το άτομο που λειτουργούσε την καντίνα σε κοντινή απόσταση από το χώρο του party χρησιμοποίησε κακοποιητικό λόγο σε βάρος των παρευρισκόμενων ατόμων. Ως συνέχεια, η διοργάνωση έβγαλε ανακοίνωση από τη σκηνή, ενημερώνοντας το κοινό για την παρουσία ομοφοβικού ατόμου στον χώρο και ζητώντας του να μην επισκεφθούν την καντίνα.

Άτομα με παραβατικές και κακοποιητικές συμπεριφορές θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, είμαστε όλα μαζί ενωμένα δείχνοντας μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss