«OneLove» ενώ δίπλα από τους πανηγυρισμούς του Μουντιάλ βασάνιζαν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

 

Ενώ χιλιάδες Αργεντίνοι πανηγύριζαν τη νίκη της χώρας τους στο Μουντιάλ, λίγα τετράγωνα πιο κάτω παιδιά από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σιωπούσαν και κατέπνιγαν τα θέλω τους υπομένοντας βασανιστήρια από το κράτος.
Ένα από τα μυστικά κέντρα «θεραπείας» μεταστροφής του Κατάρ για μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας απέχει μόλις λίγα λεπτά από το σημείο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA. Χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση του Κατάρ, το Wifaq Family Consulting Center βρίσκεται στην πόλη Lusail, μόλις πέντε λεπτά οδικώς από το Εθνικό Στάδιο Λουσαΐλ, όπου πραγματοποιήθηκε το Μουντιάλ 2022.
Αβοήθητοι οι τρανς και non binary νέοι στις ΗΠΑ – Αυτοκτονικές τάσεις, κατάθλιψη και «θεραπείες» μεταστροφής
Ενώ το κέντρο διαφημίζεται ότι προσφέρει «πνευματική καθοδήγηση» με βάση τις ισλαμικές αρχές και συμβουλευτική για οικογενειακά ζητήματα, ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι εφαρμόζει «θεραπείας» μετατροπής.
«Σύμφωνα με το Κατάρ, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορούν να κρατηθούν εκεί παρά τη θέλησή τους και να υποβληθούν σε βασανιστήρια σε μια προσπάθεια να τα αλλάξουν», δήλωσε ο Peter Tatchell, διευθυντής του Peter Tatchell Foundation. του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
«OneLove»
Το Κατάρ απαγορεύει τις «σεξουαλικές πράξεις κατά της φύσης», οι οποίες περιλαμβάνουν σχέσεις ομοφυλοφίλων και τιμωρούνται με φυλάκιση έως και πέντε χρόνια. Τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αντιμετωπίζουν πολλές νομικές και κοινωνικές διακρίσεις στο Κατάρ.
Η χώρα απαγόρευσε οποιαδήποτε εμφάνιση της σημαίας του ουράνιου τόξου στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η FIFA απείλησε ακόμη και με πειθαρχικές κυρώσεις για παίκτες που σχεδίαζαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο “OneLove” σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα κατά τη διάρκεια του τουρνουά.
Το Wifaq υποστηρίζει ότι προσφέρει «πνευματική καθοδήγηση» και συμβουλευτική για οικογενειακά ζητήματα όπως το διαζύγιο, η επιμέλεια των παιδιών και η οικογενειακή διαμεσολάβηση. Τα άτομα μπορούν να παραπεμφθούν στο Wifaq για θεραπεία από την οικογένειά τους, τα σχολεία, τους θρησκευτικούς ηγέτες και τα δικαστήρια.
«Στις υπηρεσίες αυτές κρύβονται και οι θεραπείες μεταστροφής που θέλουν να αλλάξουν τον …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss