Οργή Πούτιν για τις ανακαταλήψεις: Καρατόμησε τον διοικητή της Δυτικής Στρατιάς στην Ουκρανία

Ο Ρώσος διοικητής «χρεώθηκε» την επιτυχημένη αντεπίθεση από τους Ουκρανούς στο Χάρκοβο

Την οργή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, προκάλεσε η ανακατάληψη εδαφών και πόλεων από στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Πούτιν -όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ- καρατόμησε τον διοικητή της Δυτική Στρατιάς στην Ουκρανία. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος διοικητής είχε τοποθετηθεί μόλις πριν από 17 μέρες σε αυτό το πόστο.
Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε στο γραφείο του τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ζητώντας εξηγήσεις για το μεγάλο φιάσκο στο Χάρκοβο.

Ο υποστράτηγος Μπερντνίκοφ αντικαταστάθηκε άμεσα από τον υποστράτηγο Αλεξάντερ Λάπιν, καθώς «χρεώθηκε» την επιτυχημένη αντεπίθεση από τους Ουκρανούς στο Χάρκοβο και την άτακτη υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.
Η στρατιωτική επιχείρηση θα επιτύχει

Το Κρεμλίνο επέμεινε σήμερα ότι η Ρωσία θα πετύχει τους στρατιωτικούς της στόχους στην Ουκρανία, στην πρώτη δημόσια απάντηση στα σημαντικά κέρδη της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να απαντήσει άμεσα, όταν ερωτήθηκε εάν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει εμπιστοσύνη στην ηγεσία του στρατού του, απαντώντας ότι η «ειδική επιχείρηση» θα συνεχιστεί έως ότου πετύχει τους στόχους της.
«Η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Και θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι που ορίστηκαν αρχικά».
«Φυσικά, οι όποιες ενέργειες του στρατού που εκτελούνται στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης αναφέρονται στον Ανώτατο Διοικητή», δήλωσε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στον Πούτιν.
«Ο πρόεδρος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας και όλους τους στρατιωτικούς διοικητές. Δεν μπορεί να γίνεται κάτι άλλο κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε.

Ήταν η πρώτη αντίδραση από το Κρεμλίνο στην ουκρανική αντεπίθεση την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία το Κίεβο υποστηρίζει ότι ανακατέλαβε πάνω από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών σε διάστημα μερικών μόνο ημερών.
Ερωτηθείς εάν ο Πούτιν θα δώσει εντολή για γενική επιστράτευση ως απάντηση στην αντεπίθεση της Ουκρανίας, ο Πεσκόφ παρέπεμψε το ερώτημα στο υπουργείο Άμυνας.
Έως τώρα ο Πούτιν δεν έχει καταφύγει στην επιστράτευση των μονάδων εφέδρων της Ρωσίας, που αριθμούν περίπου 2 εκατ. άνδρες οι οποίοι υπηρέτησαν στρατιωτικ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss