Όταν οι κατάλληλες σπουδές ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας

Το IST College-Independent Studies of Science and Technology αποτελεί μία επιλογή που οδηγεί τους σπουδαστές από την εκπαίδευση στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

Κάθε υποψήφιος σπουδαστής που βρίσκεται ένα βήμα πριν επιλέξει το εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο θα πραγματοποιήσει τις σπουδές του, χρειάζεται να εξετάσει κάποια βασικά κριτήρια, ώστε να είναι σίγουρος πως θα κάνει την ιδανική επιλογή για το μέλλον του. Και παρότι τα κριτήρια αυτά διαφοροποιούνται σε κάθε περίπτωση και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την επαγγελματική κατεύθυνση που σκοπεύει να ακολουθήσει ένας μελλοντικός φοιτητής, υπάρχουν κάποια ζητούμενα που είναι απαραίτητο να λάβει υπόψη του, ανεξάρτητα από τον επαγγελματικό κλάδο που τον ενδιαφέρει.
Ακριβώς επειδή οι συνθήκες στην αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα απαιτητικές τα τελευταία χρόνια, καλό θα ήταν να αναζητήσει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο θα του προσφέρει κίνητρα, θα τον εμπνέει και θα τον παρακινεί να καλλιεργεί τις δεξιότητές του, ενώ την ίδια στιγμή, θα τον εξοικειώνει με τις καινοτομίες που αποτελούν το μέλλον για το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει.

Ωστόσο, αρκεί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα να πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές, για να εξασφαλίσει σε έναν σπουδαστή την καριέρα που ονειρεύεται; Η αλήθεια είναι πως το ιδανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να εξασφαλίζει στον σπουδαστή μία σύνδεση με την αγορά εργασίας, δηλαδή να αποτελεί ένα «σκαλοπάτι», το οποίο θα τον οδηγεί από την εκπαίδευση στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.
Ένα τέτοιο «σκαλοπάτι» αποτελεί και το IST College – Independent Studies of Science and Technology, ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1989, είναι αναγνωρισμένο από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας και διαθέτει άδειες λειτουργίας για Κολλέγιο, Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.

Μία δραστήρια εκπαιδευτική κοινότητα που εμπνέει κάθε σπουδαστή
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως ο χαρακτήρας ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, καθώς και η επιτυχία του να διαμορφώνει καταρτισμένους και ανταγωνιστικούς επαγγελματίες, οφείλεται στους ανθρώπους που το απαρτίζουν. Αυτό είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το IST College – Independent Studies of Science and Technology να ξεχωρίζει: Το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του στα εκπαιδευτικά δρώμενα έχει καταφέρει να αναπτύξει στους κόλπους του μία ιδιαίτερα δραστήρια και πολυσχιδής κοινότητα από διακεκριμένους καθηγητές, καταξιωμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με όραμα, φιλόδοξους start-uppers και ενθουσιώδεις φοιτητές. Κάπως έτσι, έχει διαμορφώσει ένα «εύφορο έδαφος» για κά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss