Overture Maps: Κορυφαίες εταιρείες του χώρου παρουσιάζουν την εναλλακτική στα Google Maps

Τα Google Maps αποκτούν ανταγωνισμό από μεγάλα ονόματα του χώρου.

Το Ίδρυμα Linux ανακοίνωσε το Overture Maps, μια “νέα συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη open source χαρτών ως ένα κοινόχρηστο project που μπορεί να ενισχύσει τις υπηρεσίες χαρτογράφησης παγκοσμίως”. Πρόκειται για μια open source προσπάθεια χαρτογράφησης πίσω από την οποία κρύβονται πολύ μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας και συγκεκριμένα οι Amazon Web Services (AWS), Meta, Microsoft, και TomTom. Το ίδρυμα προσθέτει ότι το project είναι “ανοικτό σε όλες τις κοινότητες με κοινό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ανοικτών δεδομένων γύρω από τους χάρτες”.
Το Ίδρυμα Linux δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου σχετικά με το project καθώς και μια νέα ιστοσελίδα για το Ίδρυμα Overture Maps. Το δελτίο τύπου περιγράφει το πεδίο εφαρμογής του project, το οποίο στοχεύει στην παροχή:

Συνεργατική Δημιουργία Χαρτών: Το Overture στοχεύει στην ενσωμάτωση δεδομένων από πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Overture, των οργανώσεων πολιτών και των ανοικτών πηγών δεδομένων.
Παγκόσμιο σύστημα αναφοράς οντοτήτων: Το Overture θα απλοποιήσει τη διαλειτουργικότητα με ένα σύστημα που συνδέει οντότητες από διαφορετικά σύνολα δεδομένων με τις ίδιες οντότητες του πραγματικού κόσμου.
Διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας: Τα δεδομένα του Overture θα υποβληθούν σε επικύρωση για τον εντοπισμό σφαλμάτων και βανδαλισμού χαρτών, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα χαρτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα παραγωγής.
Δομημένο σχήμα δεδομένων: Το Overture θα καθορίσει και θα προωθήσει την υιοθέτηση ενός κοινού, δομημένου και τεκμηριωμένου σχήματος δεδομένων για τη δημιουργία ενός εύχρηστου οικοσυστήματος δεδομένων χαρτών.

Αν αναρωτιέστε τι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss