Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν οτι διατηρούν «επικοινωνία» με τη Μόσχα

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν επιβεβαίωσε ότι τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας παραμένουν ανοιχτά, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

H Oυάσινγκτον επιβεβαίωσε ότι διατηρεί επαφές με τη Ρωσία, παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Μιλώντας στη Νέα Υόρκη, ο Τζέιμς Σάλιβαν είπε ότι ήταν «προς το συμφέρον» των ΗΠΑ να διατηρήσουν επαφή με το Κρεμλίνο. Ωστόσο, επέμεινε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν «ξεκάθαροι για το ποιον έχουμε απέναντί μας».
Ο Λευκός Οίκος αρνείται να διαψεύσει αναφορές ότι ο Σάλιβαν ηγείται των συνομιλιών με τη Ρωσία για την αποτροπή μίας πυρηνικής κλιμάκωσης στην Ουκρανία. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Σάλιβαν είχε εμπιστευτικές συζητήσεις με τον Ρώσο ομόλογό του, τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ και τον ανώτερο σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ, τους τελευταίους μήνες.

Ανώτεροι αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα ότι οι άνδρες είχαν συζητήσει τρόπους προστασίας από τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν είχαν συμμετάσχει σε καμία διαπραγμάτευση σχετικά με τρόπους τερματισμού της σύγκρουσης.
Τον περασμένο μήνα, ο Σάλιβαν είπε ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα είχε «καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία». Όπως δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ανώτεροι αξιωματο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss