Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ιταλία, επικράτησε 3-1 της Πολωνίας

ΒΟΛΕΪ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η Ιταλία αναδείχθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο βόλεϊ μετά από 24 χρόνια αφού επικράτησε 3-1 σετ της Πολωνίας στο Κατοβίτσε. Χάλκινο η Βραζιλία.

Η Ιταλία επέστρεψε στην κορυφή του Παγκόσμιου βόλεϊ μετά από 24 χρόνια. Οι Ιταλοί επικράτησαν 3-1 σετ της Πολωνίας και μάλιστα στον τελικό που διεξήχθη στο Κατοβίτσε.

Έτσι, μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πριν από έναν χρόνο κατάφερε να κατακτήσει και το χρυσό στο Παγκόσμιο. Οι Ιταλοί έκαναν γενικότερα μεγάλο τουρνουά, αλλά στον τελικό ήταν απολαυστικοί.

Εξαιρετικός ήταν ο Λάβια ο οποίος σταμάτησε στους 19 πόντους, ενώ από κοντά ήταν και οι Μικαλέτο και Ρομάνο με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη εκείνοι που ξεχώρισαν ήταν οι Σλίβκα και Σέμενιουκ.

Στον μικρό τελικό η Βραζιλία επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της και επικράτησε 3-1 σετ απέναντι στη Σλοβενία του Τόντσεκ Στερν. Ο νέος διαγώνιος του Ολυμπιακού ήταν πρώτος σκόρερ των Σλοβένων με 17 πόντους, ενώ ο έτερος ερυθρόλευκος Στερν είχε 7.

Για τους νικητές μεγάλο ματς έκανε ο Γουάλας με 22 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Λεάλ και Λούκας με 19 και 12 πόντους.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss