Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Οι 145 πόντοι, το ξύλο και οι νίκες προκρίσεων

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, όπου ολοκληρώθηκε και η 4η αγωνιστική

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, όπου ολοκληρώθηκε ήδη η 4η αγωνιστική.
Συγκεκριμένα, προέκυψε το εντυπωσιακό ρεκόρ των ΗΠΑ που πέτυχαν 145 πόντους απέναντι στην Κορέα, ενώ ξεχωριστό ήταν το σκηνικό με… ξύλο μεταξύ των παικτριών από το Μάλι. Βέλγιο, Γαλλία και Σερβία συνέχισαν με νίκες που τους φέρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΚΟΡΕΑ – ΗΠΑ: 69-145

Το κατάφεραν… Αυτή η εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών πέρασε στην ιστορία. Στον αγώνα εναντίον της Κορέας σημείωσε 145 πόντους σε μία μοναδική παράσταση, που έφερε τις ΗΠΑ στην κορυφή της λίστας των ομάδων που έχουν σημειώσει τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου Γυναικών. Η ομάδα της Σέριλ Ριβ ξεπέρασε την Βραζιλία στην κορυφή της συγκεκριμένες λίστας. Ήταν το 1990 όταν είχε σημειώσει 143 πόντους εναντίον της Μαλαισίας κι αυτή η επίδοση ήταν ακατάρριπτη για 32 ολόκληρα χρόνια. Η Μπριόνα Τζοόυνς είχε 24 πόντους, η Ατζα Γουίλσον είχε 20 πόντους και η Κέλσι Πλαμ 19, έχοντας αστοχήσει συνολικά και οι τρεις σε 8 σουτ εντός παιδιάς. Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα, οι ΗΠΑ σημειώσαν 77 πόντους!

ΒΕΛΓΙΟ – ΒΟΣΝΙΑ: 85-55

Και το Βέλγιο με αυτή τη νίκη εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπως και οι ΗΠΑ. Η Βοσνία δεν έγινε ποτέ απειλητική έστω κι αν υπήρχαν κάποιες τελευταίες μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Βελγίδες προηγήθηκαν 17-12 και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχαν ανεβάσει τη διαφορά στους 15. Το ποτάμι δε γύρισε ποτέ πίσω, η Αλεμάντ μοίραζε ασίστ με το φτυάρι (9), η Αμπντελκαντέρ είχε 18 πόντους με 4/7 τρίποντα και το Βέλγιο στην τελευταία αγωνιστική θα αναμετρηθεί με την Κίνα για την κατάληψη της 2ης θέσης στον όμιλο.

ΓΑΛΛΙΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ: 67-53

Η Γαλλία έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε από τον όμιλο την πρόκριση για τη φάση των προημιτελικών. Το ματς με την Ιαπωνία έκρυβε παγίδες και φάνηκε ότι από το πρώτο δεκάλεπτο η Γαλλία μπήκε στο παρκέ με την απαιτούμενη συγκέντρωση. Προηγήθηκε 16-5 με φανταστική άμυνα, αλλά οι Γιαπωνέζες, παίρνοντας κάποιες βοήθειες από τη γραμμή των τριών πόντων, έτρεξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο επιμέρους σκορ 21-13 χάρη σε ένα 12-0 στα μισά της περιόδου, με αποτέλεσμα να μειώσουν στους 3 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Το παιχνίδι ήταν κλειστό στην τρίτη περίοδο κι ενώ η Ιλάνα Ριπέρτ ήταν κυρίαρχη στις δύο ρακέτες με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ, η Ιαπωνία άρχισε να επιστρέφει στα όχι πολύ ευχάριστα ποσοστά που έχει παρουσιάσει στα τελευταία ματς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκτέλεσε με 23% από τη γραμμή κι ενώ η τρίτη περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε μικρή απόσταση (48-44), το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στη Γαλλία. Μέχρι δύο λεπτά πριν τη λήξη είχαν δεχτεί μόλις 2 πόντους (63-46) σημείωσαν 15 και οι τρικολόρ είναι στα προημιτελικά μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων με τη νίκη της 67-53.

ΣEΡΒΙΑ – ΜΑΛΙ: 81-68

Η ομάδα της Μάλκοβιτς ζορίστηκε. Και μάλιστα αρκετά στο πρώτο ημίχρονο. Το Μάλι βρήκε ανοιχτές διαβάσεις και σκόραρε 25 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο αποκαλύπτοντας ότι η Σερβία είχε μπει στο ματς με την ιδέα ότι θα έχει εύκολο έργο. Τέσσερις παίκτες από το Μάλι είχα διψήφιο αριθμό πόντων και παρά το αρκετά καλό ποσοστό της Σερβίας στα τρίποντα (10/26), το ημίχρονο έληξε 43-39. Η Σερβία όμως, είχε την Κράισνικ, που με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν ο βασικός πυλώνας της προσπάθειας, που απέφερε καρπούς στην τρίτη περίοδο, ήταν η Σερβία πέρασε με 62-50. Η Υβόν Άντερσον πρόσθεσε 12 πόντους με 9 ασίστ και η Σερβία είναι και με τα δύο πόδια ουσιαστικά την επόμενη φάση.

ΚΙΝA – ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ: 95-60

Θέλει να πάρει μετάλλιο και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, η Κίνα έδειξε για ακόμα μία φορά ότι έχει την πνευματική ετοιμότητα να αντιμετωπίζει κάθε αντίπαλο με τον ίδιο σεβασμό και τρόπο. Η Κίνα εκτέλεσε με 44% στα τρίποντα (11/25) και από το πρώτο δευτερόλεπτο δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του ματς. Ήδη από το πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν 51-25 και ο περίπατος συνεχίστηκε και στο δεύτερο. Τέσσερις παίκτριες της Κίνας σκόραραν πάνω από 10 πόντους (Ζανγκ 14, Λι 16, Χουάνγκ 12, Γου 10) και πλέον στην τελευταία αγωνιστική, κόντρα στο Βέλγιο θα κριθεί η δεύτερη θέση του ομίλου.

ΚΑΝΑΔΑΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: 72-75

Ήταν το παιχνίδι της ημέρας. Με νίκη ο Καναδάς θα εξασφάλιζε την πρωτιά του ομίλου. Αντίστοιχα, η Αυστραλία θα μπορούσε να έχει ελπίδες για την κορυφή. Το γήπεδο, για ακόμα μία φορά κατάμεστο. Η ατμόσφαιρα εκπληκτική. Και η Αυστραλία χωρίς την κορυφαία παίκτρια της στο προηγούμενο ματς, της Μπεκ Άλεν.
Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα απίθανο ρόλερ κόστερ και από τις δύο πλευρές. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Καναδάς προηγήθηκε 23-14 με την Κάρλετον και την Φιλντς να βρίσκονται σε μεγάλη βραδιά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, η Αυστραλία με τη βοήθεια των φιλάθλων της επέστρεψε και πέρασε 38-34 ακριβώς με τη λήξη του πρώτου μέρος τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 24-10. Ο Καναδάς ήταν αδύνατον να βρει λύση στην επίθεση τη στιγμή που οι οικοδέσποινες με την Μακμπέγκορ να κάνει μεγάλο ματς σκόραραν πολύ εύκολα. Κι όμως, ο Καναδάς είχε πάλι ένα λαγό στο καπέλο. Στην τρίτη περίοδο προηγήθηκε 57-51 και η μάχη συνεχιζόταν. Και θα είχε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της. Στο 33’ η Αυστραλία ισοφάρισε σε 60-60 και στα μισά πέρασε με 65-63 με επιμέρους σκορ 14-6. Το γήπεδο είχε τεράστιο ενθουσιασμό και με αυτό σαν καύσιμο η Αυστραλία, παρά την απουσία της Μπεκ, διατήρησε το προβάσισμά της. Μόλις 1’20’’ πριν τη λήξη η Κέιλα Αλεξάντερ απέτυχε να ισοφαρίσει σε 71-71 και στα 45’’ η Τάλμποτ έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στην Αυστραλία. Ήταν η κρίσιμη στιγμή. Η Αυστραλία έφτασε στη νίκη και πλέον έχει ελπίδες ακόμα και για την πρωτιά.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss