Παγκόσμιος συναγερμός για παιδικό σιρόπι κατά του βήχα – Ύποπτο για τον θάνατο 66 παιδιών

Παγκόσμιος συναγερμός έχει εκδοθεί για τέσσερα σιρόπια για τον βήχα, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι μπορεί να συνδέονται με τον θάνατο τουλάχιστον 66 παιδιών στη Γκάμπια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας να αποσυρθούν άμεσα τέρσσερα παιδικά σιρόπια ινδικής εταιρείας, τα οποία μπορεί να έχουν διανεμηθεί σε πολλές χώρες και που πιθανόν συνδέονται με οξύτατη νεφρική ανεπάρκεια και θανάτους 66 παιδιών στην Γκάμπια
Τα σιρόπια έχουν «δυνητικά συνδεθεί με οξείες νεφρικές βλάβες και 66 θανάτους παιδιών», ανέφερε ο ΠΟΥ. Τα προϊόντα κατασκευάζονταν από μια ινδική εταιρεία, την Maiden Pharmaceuticals, η οποία δεν είχε προσφέρει εγγυήσεις για την ασφάλειά τους, πρόσθεσε ο ΠΟΥ.

Οι ειδικοί θέλουν να μάθουν σε ποιες άλλες χώρες έχουν διανεμηθεί τα φάρμακα αυτά ή έχουν πωληθεί μέσω διαδικτύου και αν έχουν καταγραφεί θάνατοι και αλλού, εκτός από την Γκάμπια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας τα φάρμακά της πωλούνται στην εγχώρια αγορά, αλλά και εξάγονται σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
Το BBC επικοινώνησε με την Maiden Pharmaceuticals, η εταιρεία ωστόσο δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής. Ο ΠΟΥ προσδιόρισε τα φάρμακα ως Πόσιμο Διάλυμα Προμεθαζίνης, Σιρόπι για τον Βήχα για μωρά Kofexmalin, Σιρόπι για τον Βήχα Μωρού Makoff και Σιρόπι για το Συνάχι Κρύου Magrip N.

Τα τέσσερα προϊόντα είχαν εντοπιστεί στην Γκάμπια, αλλά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss