Παγώνη: «Δεν σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο τη δεύτερη φορά»

Την ανησυχία της για την έξαρση του κορονοϊού και της γρίπης εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης η Ματίνα Παγώνη. «Δεν σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο τη δεύτερη φορά» επισήμανε αναφερόμενη σε όσους έχουν νοσήσει με covid στο παρελθόν.

Εστιάζοντας στα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης το τελευταίο διάστημα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, απευθύνθηκε σε όσους αντιμετωπίζουν αψήφιστα τον κίνδυνο: «Μπορεί να είναι πιο βαριά και με διαφορετικά συμπτώματα του κορονοϊού τη δεύτερη φορά».

«Χρειάζεται προσοχή, επειδή θα πάμε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Απαραίτητο θα είναι να έχουμε αντισηπτικό στην τσάντα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Action24.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε: «Τα στελέχη του κορονοϊού είναι αποδυναμωμένα. Δεν είναι όπως ήταν, γι’ αυτό και η κλινική εικόνα στο 80% είναι καλή ή μέτρια, δηλαδή μέσα σε 3 με 4 ημέρες μπορείς να πεις ότι είσαι πολύ καλύτερα». «Βέβαια υπάρχουν περιστατικά που περνάει πιο βαριά και δεν είναι μόνο οι μεγάλοι σε ηλικία» συμπλήρωσε.

«Το μένω στο σπίτι με οδηγίες δεν σημαίνει ότι δεν φοράω μάσκα ή ότι τρώμε όλοι μαζί» εξήγησε.

«Λάθος να κάνει τώρα κάποιος το εμβόλιο της γρίπης που δεν το έκανε»

Τονίζοντας ότι είναι «λάθος να κάνει τώρα κάποιος το εμβόλιο της γρίπης, που δεν το έκανε» η Ματίνα Παγώνη διευκρίνισε πως «η γρίπη ξεκινάει με κεφαλαλγία, μπούκωμα, πόνο στους μύες».

«Τα παιδιά δεν τα στέλνουμε στα σχολεία, όταν τα βλέπουμε και δεν είναι πολύ καλά, γιατί η μετάδοση γίνεται άμεσα από το ένα στο άλλο και γυρνάνε σπίτι και μεταδίδουν στους άλλους» πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss