Παγώνη: Τέλη Φεβρουαρίου θα μειωθούν τα περιστατικά γρίπης

«Καλύτερος φαίνεται ότι θα είναι ο Φεβρουάριος όσον αφορά τις ιώσεις, που τώρα βρίσκονται σε έξαρση – μια έξαρση που ήταν αναμενόμενη», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Είναι αναμενόμενες οι ιώσεις. Ο οργανισμός ήταν με μάσκες για 2,5 χρόνια, δεν υπήρχε αντίδραση σε όποιο ιό έμπαινε μέσα. Υπήρχε μία καθησύχαση του οργανισμού, οπότε μπαίνοντας μαζεμένοι οι ιοί ήταν λογικό να έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε» είπε η ίδια μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα mega».

Όσον αφορά τον κορονοϊό, η κυρία Παγώνη είπε πως σημειώθηκε μείωση των περιστατικών σε απλές κλίνες Covid, ωστόσο, στο προσκήνιο παραμένει η Όμικρον 5, που είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ ακολουθούν οι υποπαραλλαγές Kraken (9 περιστατικά) και Όρθρος.

Σύμφωνα με την κυρία Ματίνα Παγώνη στα τέλη Φεβρουαρίου τα περιστατικά γρίπης θα μειωθούν. «Ο συγκυτιακός ιός στα παιδιά αρχίζει να μειώνεται. Τα ταλαιπώρησε πολύ» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε πως μπαίνοντας στον Μάρτιο ο κορονοϊός με τις υποπαραλλαγές του θα μείνει, αλλά θα μειωθούν οι ιώσεις. Να πάνε να εμβολιαστούν έστω και τώρα για τη γρίπη».

«Είχαμε πάρα πολλούς θανάτους, πάνω από 100. Μεγάλοι άνθρωποι με πολλά υποκείμενα νοσήματα που αρκετοί δεν είχαν εμβολιαστεί. Μπορώ να δικαιολογήσω ελάχιστα όσους δεν έκαναν το εμβόλιο του κορονοϊού, του εμβόλιο της γρίπης γιατί δεν πήγαν να το κάνουν;», κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss