Πακιστάν: Αναρρώνει ο Χαν Μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Πακιστάν: Η απόπειρα δολοφονίας σημειώθηκε στην Ουαζιραμπάντ, περίπου 170 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν αναρρώνει σήμερα στο νοσοκομείο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, στην οποία τραυματίστηκε από σφαίρα, με τους υποστηρικτές του να δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν «τη μεγάλη πορεία» προς το Ισλαμαμπάντ κατά της κυβέρνησης.
Από τη χθεσινή επίθεση εναντίον της οχηματοπομπής του – την οποία φαίνεται ότι εξαπέλυσε ένας ένοπλος—σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν τουλάχιστον δέκα άλλοι, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση στο Πακιστάν, το οποίο έχει βυθιστεί σε βαθιά πολιτική κρίση μετά την απομάκρυνση του Χαν από την εξουσία τον Απρίλιο.

Ο πρώην σταρ του κρίκετ βρίσκεται «σε σταθερή κατάσταση και είναι καλά» στο νοσοκομείο της Λαχόρης όπου νοσηλεύεται, όπως δήλωσε σήμερα ο γιατρός του.
Ο 70χρονος Χαν ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή μια «μεγάλη πορεία» προς το Ισλαμαμπάντ στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες υποστηρικτές του, με αίτημα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το πρώτο βήμα για να επανέλθει στην εξουσία.

Κατά την επίθεση δέχθηκε τουλάχιστον μία σφαίρα στο δεξί πόδι, όταν ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί με αυτόματο όπλο εναντίον του κοντέινερ που ήταν τοποθετημένο σε ένα φορτηγό, από το οποίο ο Χαν συνηθίζει να απευθύνεται στο πλήθος από την αρχή της πορείας.

Η απόπειρα δολοφονίας σημειώθηκε στην Ουαζιραμπάντ, περίπου 170 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.
«Όλοι όσοι ήταν όρθιοι στην πρώτη γραμμή χτυπήθηκαν», δήλωσε ο Φάουαντ Τσόντρι πρώην υπουργός Ενημέρωσης της κυβέρνησης Χαν.
Ήταν «μια απόπειρα να τον σκοτώσουν, να τον δολοφονήσουν», δήλωσε ο Ραούφ Χάσαν στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού.
Πολλά στελέχη του κόμματός του, του Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI, Κίνημα του Πακιστάν για τη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss