Πακιστάν: Ταλιμπάν κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα και κρατούν ομήρους

Πακιστάν: Μια επιχείρηση που οργανώθηκε για την απελευθέρωση των ομήρων απέτυχε

Περισσότεροι από 30 Πακιστανοί Ταλιμπάν, οι οποίοι ήταν κρατούμενοι σε ένα αστυνομικό τμήμα, κατάφεραν να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους και κρατούν ομήρους πολλούς αστυνομικούς, σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές.
Οι Ταλιμπάν, που είναι μέλη της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP), είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για τρομοκρατία. Μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα αλλά κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους, την Κυριακή, άρπαξαν τα όπλα των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα, τον Μουχάμαντ Αλί Σαΐφ, ζητούν «ασφαλή διέλευση» προς το Αφγανιστάν.
Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πακιστανικής κυβέρνησης, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι θέλουν να καταφέρουν να φτάσουν με ασφάλεια, είτε δια ξηράς είτε από αέριο, στο Αφγανιστάν. «Θέλουν να πάρουν μαζί τους όλους τους ομήρους και να τους απελευθερώσουν αργότερα, στα σύνορα ή εντός του Αφγανιστάν», πρόσθεσε.

Μια επιχείρηση που οργανώθηκε για την απελευθέρωση των ομήρων απέτυχε.

Η TTP ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και την ομηρεία και επιβεβαίωσε ότι ζητά από τις αρχές να επιτρέψουν στα μέλη της να φτάσουν με ασφάλεια στα σύνορα. «Διαφορετικά, την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση θα έχει ο στρατός», προειδοποίησε.
Ένας άλλος αξιωματούχος της πακιστανικής κυβέρνησης ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέχρι τώρα δεν έχει επιτευχθεί ουσιαστικά καμία πρόοδος.
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η αυθεντικότητά του οποίου επιβ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss