Παραγωγή μπαταριών: Οι ΗΠΑ προχωρούν, η Ευρώπη ακολουθεί – FleetNews

Προχωρούν με γοργά βήματα στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα (EV) και την εγχώρια παραγωγή ορυκτών οι ΗΠΑ και ακολουθεί η Ευρώπη, προκειμένου να απεξαρτηθούν από τους Ασιάτες και κατά βάση Κινέζους προμηθευτές (περίπου 75% μερίδιο αγοράς παγκοσμίως κυριαρχείται από κινεζικές εταιρείες.
Στις 20 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Biden ανακοίνωσε την Πρωτοβουλία American Battery Materials Initiative, μια νέα προσπάθεια κινητοποίησης ολόκληρης της κυβέρνησης προς εξασφάλιση αξιόπιστου και βιώσιμου εφοδιασμού κρίσιμων ορυκτών που χρειάζονται για ενέργεια, ηλεκτρισμό και ηλεκτρικά οχήματα. Η πρωτοβουλία αυτή θα συντονίσει και θα αξιοποιήσει ομοσπονδιακούς πόρους για την ανάπτυξη ολοκληρωμένης αλυσίδας εφοδιασμού μπαταριών και θα συνεργαστεί με οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνδικάτα, διάφορες κοινότητες και κυβερνήσεις του εξωτερικού για ανάπτυξη πλέον βιώσιμων, ασφαλών και ανθεκτικών εφοδιαστικών αλυσίδων. Επιπλέον, θα υποστηρίξει την ταχύτερη και σωστότερη αδειοδότηση έργων για την εγχώρια εφοδιαστική αλυσίδα.
Μετά την ανακοίνωση αυτή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζει επιχορηγήσεις 2,8 δισ. δολαρίων για έργα επέκτασης αμερικανικής κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και εγχώριας παραγωγής ορυκτών, ενός κλάδου που κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό (περίπου 75% μερίδιο αγοράς παγκοσμίως) από κινεζικές εταιρείες.
Οι επιχορηγήσεις θα επιτρέψουν στις εταιρείες κατασκευής και επεξεργασίας 12 τουλάχιστον πολιτειών να εξορύξουν και να επεξεργαστούν περισσότερο λίθιο, γραφίτη, νικέλιο και άλλα υλικά μπαταριών.
«Η εγχώρια παραγωγή εξελιγμένων μπαταριών και εξαρτημάτων θα επιταχύνει την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και θα καλύψει την μεγάλη ζήτηση EV, δημιουργώντας περισσότερες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Jennifer Granholm.
Τα έργα θα υποστηρίξουν την παραγωγή λιθίου …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss