Παρακολουθήσεις: Δέκα έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε 6 εταιρίες και 4 σπίτια

Παρακολουθήσεις: Τα «ίχνη» του κακόβουλου λογισμικού Predator αναζητούν οι Αρχές, ύστερα από τη «βροχή» καταγγελιών για παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για συγκεκριμένα πολιτικά -και όχι μόνο- πρόσωπα που κατέχουν νευραλγικές θέσεις.

Οι Εισαγγελείς που χειρίζονται τις σχετικές δικογραφίες έδωσαν εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για έρευνες σε γραφεία και σπίτια που συνδέονται με το Predator.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, οι αστυνομικοί έκαναν συνολικά 10 παράλληλες εφόδους σε κτίρια. Οι έρευνες έγιναν σε έξι γραφεία εταιριών που συνδέονται με το κακόβουλο λογισμικό και σε τέσσερα σπίτια. Οι εταιρίες στις οποίες έγιναν οι έρευνες εμφανίζονται από δημοσιεύματα και έγγραφα να έχουν σχέση με το Predator. Πιο αναλυτικά, στο μικροσκόπιο μπήκαν γραφεία της Intellexa (εταιρία που εμφανίζεται να εμπορεύεται το λογισμικό), της Krikel (η οποία εμφανίζεται να έχει σύνδεση με την προαναφερόμενη εταιρία) και ακόμα τεσσάρων εταιρειών που «φωτογραφίζονται» ως συνεργαζόμενες με τις δύο πρώτες εταιρίες.

Όσον αφορά στις έρευνες που έγιναν σε σπίτια, σημειώνεται ότι οι οικίες αυτές συνδέονται με άτομα που φέρονται ως εκπρόσωποι ή στελέχη των εταιριών που εμφανίζονται να έχουν άμεση σχέση με το Predator.
Οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό εγγράφων και ψηφιακών πειστηρίων. Πληροφορίες του newsbomb αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν ορισμένα ψηφιακά πειστήρια (όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές), τα οποία θα μεταφερθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Το σύνολο των στοιχείων θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη που έχει το χειρισμό της υπόθεσης.

Πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση των υποκλοπών από τότε που έγινε η πρώτη καταγγελία στις Αρχές σημειώνουν ότι ο χρόνος κατά τον οποίο αποφασίστηκε να γίνουν οι έρευνες σε γραφεία και σπίτια δεν «επιτρέπει» την αισιοδοξία για αποτελέσματα. Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι επειδή έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που έγινε γνωστό το θέμα των υποκλοπών, υπήρχε χρονικό περιθώριο στους εμπλεκόμενους να αποκρύψουν τυχόν στοιχεία ενοχοποίησής τους (σε περίπτωση που υπήρχαν πράγματι τέτοια στοιχεία και οι ένοχοι συνδέονται με τους χώρους όπου έγιναν οι έφοδοι).

Διαβάστε επίσης:
Εύβοια: Ξεκινά χορήγηση ενίσχυσης στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις
Ένταση έξω από την ΑΣΟΕΕ μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών
Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων ζητά η ΓΣΣΕ


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss