Παρακολουθήσεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει την πρόταση ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τις παρακολουθήσεις

Στην απόφαση να υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις κατέληξε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε τη Δευτέρα (22/08) από κοινού με το Προεδρείο της ΚΟ υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Στη συνεδρίαση, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι συμμετείχαν πρώτα έβγαλαν τα κινητά τους από την αίθουσα, αποφασίστηκαν τα επτά σημεία πάνω στα οποία θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των παρακολουθήσεων

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραμένει σταθερός σε όσα έχει διατυπώσει από την πρώτη μέρα των αποκαλύψεων. Έχει καταθέσει πρόταση για διεξαγωγή προ ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών, καθώς και έχει ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να κληθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι Δημητριάδης, Κοντολέων, και η εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου.
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα υπερψηφίσει την πρόταση που κατέθεσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής.

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκτιμά πως την απόλυτη ευθύνη, πολιτική και όχι μόνο, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα επιτελικό παρακράτος με εγκέφαλο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός λέει ψέματα ότι δεν γνώριζε. Αφού η πρώτη του κίνηση το 2019 ήταν να πάρει την ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο, και να τοποθετήσει τον ανιψιό και στενότερο συνεργάτη του προκειμένου να οργανώσει το κύκλωμα των παράνομων παρακολουθήσεων. Άλλαξε το νόμο για να μπορέσει να βάλει δικό του άνθρωπο στην ΕΥΠ, ο οποίος δεν πληρούσε τα κριτήρια. Και αργότερα, έφερε τροπολογία μετά το αίτημα του υπό παρακολούθηση δημοσιογράφου κ. Κουκάκη στην ΑΔΑΕ, προκειμένου να μην μπορεί να ενημερωθεί για την παρακολούθηση τόσο ο ίδιος, όσο και όποιος άλλος προσέφευγε στην Ανεξάρτητη Αρχή. Και εν συνεχεία, η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να ακυρώσει την νομοθετική συγκάλυψη των παρακολουθή …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss