Παρακολουθήσεις: Ο Τσίπρας βάζει στο «κάδρο» τον Μητσοτάκη

O Αλέξης Τσίπρας θέλει να βγάλει από το «κάδρο» της υπόθεσης τον Γρηγόρη Δημητριάδη – τουλάχιστον προς ώρας – για να τοποθετήσει εκεί αποκλειστικά και μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αποφασισμένοι να συντηρήσουν ψηλά στην πολιτική ατζέντα την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και να κλιμακώσουν τις επιθέσεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι, πλέον, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο «εγκέφαλος» αυτού που ονομάζουν «παρακρατικό σύστημα ΕΥΠ-Predator».
Στο επίκεντρο ο Μητσοτάκης

Το πως ακριβώς σκοπεύει να κινηθεί η Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα, το κατέστησε απολύτως σαφές ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας τη Δευτέρα, στο OPEN, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εστίασε αποκλειστικά και μόνο στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.
Δεν έβαλε γενικά και αόριστα εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά τόνισε επανειλημμένος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε πολύ καλά ποιοι, αλλά και γιατί βρίσκονταν υπό καθεστώς παρακολούθησης.

Με απλά λόγια, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλει να βγάλει από το «κάδρο» της υπόθεσης τον Γρηγόρη Δημητριάδη – τουλάχιστον προς ώρας- για να τοποθετήσει εκεί αποκλειστικά και μόνο τον πρωθυπουργό.

«Είναι δυνατόν να παρακολουθείται εδώ και ένα χρόνο υπουργός και να μην το ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός «δεν είναι βλαξ, αλλά συνένοχος».
Συντονισμένη επίθεση
Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούσε μια σκληρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού από τα στούντιο της Παιανίας, με αιχμή την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, στη Βουλή λάμβανε χώρα μια άλλη σύγκρουση.
Εκείνη ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιάννη Ραγκούση. Αν και ήταν ένα εντελώς άσχετο το θέμα συζήτησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον υπουργό για τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, ως στόχο παρακολούθησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν διέψευσε την πιθανότητα να παρακολουθείτο ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που το μεταφράζουν ως έμμεση παραδοχή ότι όντως συνέβαινε.
Μια παράξενη σύμπτωση
Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ιδιαίτερα στις περιπτώσεις Χατζηδάκη-Φλώρου. Τα όσα έγιναν τη Δευτέρα στο OPEN και τη Βουλή, έρχονται σαν φυσική συνέχεια των όσων είπε στο Κοινοβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας, την περασμένη Πέμπτη.
Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδεικνύονταν ότι υπήρχαν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη, που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, ήταν πολύ συγκεκριμένος.
Αναφέρθηκε στις υποθέσεις Χατζηδάκη-Φλώρου, με την εφημερίδα «Documento» να φέρνει λίγα 24ώρα αργότερα στο φως τον φάκελο παρακολούθησης του νυν υπουργού Εργασίας και πρώην Ενέργειας.
Τα παραπάνω δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, προφανώς και έχει βαθιά γνώση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα επιτρέψει να χαμηλώσουν οι τόνοι στην εν λόγω ιστορία.
Διαβάστε επίσης:
Αλέξης Τσίπρας: Ένοχος ο πρωθυπουργός για τις παρακολουθήσεις
Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό
Γαϊτάνης: Ο Ανδρουλάκης προσπάθησε να χρεώσει στη ΝΔ την Καϊλή


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss