Παραλήρημα στον αέρα από τον Ερντογάν: Τα έβαλε και με το Πατριαρχείο για να απαντήσει στον ΟΗΕ

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να πείσει το εσωτερικό της χώρας του ότι επιστρέφει από τις ΗΠΑ νικητής επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκρυπτοντας την σκληρή για εκείνον πραγματικά.

Προκλήσεις Ερντογάν για την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία, μετά το «χαστούκι» από την ΕΕ και την «πόρτα» από τον Μπάιντεν
Οι κραυγές από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκόμενο καθώς λίγες ώρες αργότερα η Τουρκία καταγγέλεται για διώξεις κατά της ελληνικής μειονότητας.

Παρόλα αυτά ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να επενδύει στο χαρτί της Ρωσίας και να ελπίζει στον… Αλλάχ να μεταπείσει τους Αμερικανούς για τους εξοπλισμούς. Αποκρύπτει το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν του γύρισε την πλάτη – μετά και τις προκλητικές δηλώσεις- σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Αυτήν τη στιγμή ενδιαφερόμαστε για την αγορά του F-16. Είχαμε θετικές συζητήσεις με τον κ. Μπάιντεν για αυτό το θέμα. Είχα επίσης κάποιες συναντήσεις με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές εδώ. Ο Υπουργός μας Χουλουσί Ακάρ έχει επίσης συνομιλίες με τον συνομιλητή του. Βαίνουμε προς θετικό κλίμα. Ελπίζουμε ότι αυτή η θετική ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί. Πιστεύω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα από αυτή τη δουλειά το συντομότερο δυνατό» σημείωσε κατά την πτήση επιστροφής στην Άγκυρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ.

Επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες της Αθήνας για συρρίκνωση της ελληνικής μειονότητας εκτοψεύοντας έμμεσες απειλές και για το πατριαρχείο.

«Για τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών δεν μπορώ να πω πολλά, δεν είναι ομόλογος μου… Αν πρόκειται να μιλήσει, ας δει τον Μεβλούτ Μπέη (σ.σ. Τσαβούσογλου) και ας μιλήσει μαζί του. Όμως ο κ. Πρωθυπουργός, δυστυχώς, δεν γνωρίζει τη δική του κατάσταση με την Τουρκία. Δεν υπήρξαμε η κυβέρνηση που να θέλει την μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία. Αντίθετα, όταν είχα ταξιδέψει στην Τένεδο και Ίμβρο, για παράδειγμα, πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες που ζούσαν εκεί. «Πού είναι τα παιδιά σου;» «Στην Αμερική», μου είπαν. Τους είπα «Φέρτε τους να ζήσουν εδώ». «Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική», μου είπαν. Τι δείχνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν έχει καμία επιθυμία ή κόπο να ζήσει στην Τουρκία. Αν μη τι άλλο, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτό το παιδί αν δεν είχε υπηκοότητα».Επανέλαβε ότι αποφάσισε να διαμεσολαβήσει για το γάμο ενός Έλληνα με Τουρκάλα. «Στην πραγματικότητα, είχε πολύ νόημα ότι μια φορά, μια οικογένεια (Έλληνα) δεν επέτρεψε σε κάποιον να παντρευτεί μια Τουρκάλα. Είπα, ‘’Αν μου ζητήσετε βοήθεια, θα προσπαθήσω’’. Υ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss