Παράταση της τουριστικής περιόδου δείχνουν οι εντυπωσιακές επιδόσεις του καλοκαιριού

Αισιόδοξα μηνύματα από τον τουρισμό, αύξηση των αφίξεων και στατιστικά που ξεπερνούν ακόμα και τις εντυπωσιακές επιδόσεις του 2019.

Ο εφετινός Αύγουστος μπήκε δυναμικά σε ό,τι αφορά τα τουριστικά μεγέθη, καθώς παρά τις δύσκολες συνθήκες σημειώθηκε αύξηση κατά 17% στις αφίξεις στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου το πρώτο 7ήμερο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, όπως πρόσφατα δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ενώ το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου προστέθηκαν στους ταξιδιώτες και αυτοί του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας.
Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού δίνει τον τόνο και για τον επόμενο μήνα, με τα ξενοδοχεία να σημειώνουν πολύ καλές πληρότητες σε όλη την Ελλάδα και τους ξένους τουρίστες από αγορές όπως η Γερμανία, η Αγγλία και αλλού να συνεχίζουν και τον Σεπτέμβρη τις διακοπές τους στη χώρα μας ενώ στη βόρεια Ελλάδα οι Βαλκάνιοι που είναι οι κύριοι τροφοδότες της, συνεχίζουν μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, όπως σημειώνει μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Με τα δεδομένα του Αυγούστου φαίνεται πως διανύουμε μια χρονιά μεταβατική, όπως λέει ο κ.Τάσιος: «Καλή για τα έσοδα του κράτους αλλά μεταβατική για τους ξενοδόχους, εξαιτίας του λειτουργικού κόστους και της διαφοροποίησης ανά περιοχή. Σίγουρα τον Οκτώβριο θα καταγράψουμε ζημίες αλλά πρόκειται όπως προανέφερα για μια χρονιά μεταβατική για τις επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να κάνουν επανεκκίνηση το 2023 και με περισσότερο κόσμο».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss