Παρέμβαση Μητσοτάκη στην COP27: Η Ελλάδα είναι ήδη πρωτοπόρος

Στο πλαίσιο της συνόδου της 27ης Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι χωρίς ενεργειακή ασφάλεια δεν υπάρχει ενεργειακή μετάβαση.

Στο πλαίσιο της συνόδου της 27ης Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενεργειακή κρίση, την μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το υγροποιημένο αέριο.
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα ψήφισε τον Κλιματικό Νόμο και ότι είναι ήδη πρωτοπόρος σε ό,τι αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

PHOTO GALLERY

Photo 1/5

Photo 2/5

Photo 3/5

Photo 4/5

Photo 5/5

Η δήλωση:

Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι,

Συναντιόμαστε σήμερα στο Σαρμ Ελ Σέιχ εν μέσω μιας οξείας ενεργειακής κρίσης, η οποία πυροδοτήθηκε από τον απρόκλητο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
Θα ήθελα σήμερα να σας μιλήσω ως ένας «ριζοσπάστης ρεαλιστής». Ριζοσπάστης διότι πιστεύω ιδιαίτερα στην ενεργειακή μετάβαση. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Είναι αναπόφευκτη. Η ενεργειακή μετάβαση δεν αφορά μόνο την άμβλυνση των κινδύνων, συνιστά μία ευκαιρία. Και είναι μία στρατηγική αναγκαιότητα.
Η παραγωγή ενέργειας με περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σημαίνει ενεργειακή ασφάλεια. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ουδείς μπορεί να «κλείσει τον διακόπτη» της αιολικής και της ηλιακής μας ενέργειας.
Αλλά αυτή η ενεργειακή μετάβαση θα μάς επιτρέψει επίσης να επαναπροσδιορίσουμε το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδας. Επί δεκαετίες είμασταν καθαρός εισαγωγέας ενέργειας. Τα εμπορικά μας ισοζύγια και η ανταγωνιστικότητά μας έχουν πληγεί. Αυτό αλλάζει.

Η μελλοντική μας ανταγωνιστικότητα θα βασίζεται στους άφθονους αιολικούς και ηλιακούς πόρους. Η Ελλάδα είναι ήδη πρωτοπόρος σε ό,τι αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Σχεδόν το ήμισυ της ηλεκτρικής μας ενέργειας προέρχεται σήμερα από τον άνεμο, τον ήλιο και το νερό.
Έχουμε εγκατεστημένη ισχύ από αιολική και ηλιακή ενέργεια που υπερβαίνει τα 10 GW. Και βρισκόμαστε μεταξύ των δέκα κορυφαίων χωρών στην παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά τη διείσδυση της αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Τον προηγούμενο μήνα πετύχαμε ένα σημαντικό ορόσημο όταν, γ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss