ΠΕΦ: Τα νέα όρια των προϋπολογισμών, φρένο για τις επενδύσεις

Την διαφωνία της για την αλλαγή των ορίων μεταξύ των δύο διακριτών προϋπολογισμών για τη φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ, που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την αλλαγή των ορίων μεταξύ των δύο διακριτών προϋπολογισμών για τη φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας δηλώνει τα εξής:
1. Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας με την πρόθεση του υπουργείου υγείας για την μεταφορά 60 εκατ. ευρώ από τον ελλειμματικό προϋπολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης των ιδιωτικών φαρμακείων, στον επίσης ελλειμματικό προϋπολογισμό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

2. Δεν είναι δυνατό, η λύση στο πρόβλημα του clawback να επιδιώκεται μέσω της αύξησης rebate και της νέας μονομερούς επιβάρυνσης των φαρμάκων των ιδιωτικών φαρμακείων τα οποία καλύπτουν περισσότερους από 7 εκατομμύρια ασθενείς – κυρίως χρόνιων νοσημάτων.
3. Όποιος προκαλεί δαπάνη θα πρέπει να επιβαρύνεται αναλόγως. Αυτός είναι ο μόνος δίκαιος κανόνας που θα πρέπει να ισχύει απαρέγκλιτα στο πλαίσιο των ούτως ή άλλως ασφυκτικών προϋπολογισμών. Δυστυχώς ο κανόνας αυτός καταστρατηγείται για μια ακόμη φορά. Δεν είναι δυνατό φάρμακα των 5 και 7 ευρώ να έχο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss