«Πέφτουν» οι υπογραφές Πούτιν για τις προσαρτήσεις, ετοιμάζονται εορταστικές εκδηλώσεις στη Μόσχα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μιλήσει στη Δούμα και έπειτα θα υπογράψει τα διατάγματα προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός και διενήργησαν δημοψηφίσματα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να υπογράψει την Παρασκευή τα διατάγματα προσάρτησης των εδαφών της Ουκρανίας και τα οποία έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια των 7 μηνών των μαχών.
Τις προηγούμενες ημέρες οι τέσσερις περιοχές, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, πραγματοποίησαν δημοψηφίσματα, με τα οποία ο πληθυσμός των περιοχών τάχθηκε σε συντριπτικά ποσοστά υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία, αν και όχι χωρίς ενστάσεις.

Ρώσοι στρατιώτες ετοιμάζουν στην Κόκκινη Πλατεία την εκδήλωση για τις προσαρτήσεις.Associated Press

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος να «περιφρουρήσει» τα συγκεκριμένα εδάφη, με όποιον τρόπο χρειαστεί, ενώ κατά το διάγγελμα του πριν λίγες ημέρες είχε παίξει και το «χαρτί» των πυρηνικών.

Σύμφωνα με αναλυτές ο Πούτιν με την επισημοποίηση της προσάρτησης των εδαφών που κατέλαβε ο ρωσικός στρατός θέλει να δείξει ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί, δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τα εδάφη με κάθε τρόπο.

«Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια, Ρωσία!» γράφουν τα πλακάτ στην Κόκκινη Πλατεία.Associated Press

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να μιλήσει μπροστά στους βουλευτές της Δούμας. Βάσει νόμου, το Ομοσπονδιακό Το Σώμα θα πρέπει να εγκρίνει τα νομοσχέδια για τις προσαρτήσεις πριν ο Πούτιν τα υπογράψει.
Ταυτόχρονα στη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss