Περού: Γιος του Νίκου Σοφιανού του ΚΚΕ o ένας τραυματίας του λεωφορείου που έπεσε στον γκρεμό

Οι δύο Έλληνες που βρέθηκαν μέσα στο μοιραίο τουριστικό λεωφορείο που έπεσε σε χαράδρα στο Μάτσου Πίτσου ζουν ώρες αγωνίας.

Ο Ανδρέας Σοφιανός, γιος του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού, μιλώντας στο Mega περιέγραψε πως σημειώθηκε το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.
«Επιστρέφοντας από το Μάτσου Πίτσου με κακό καιρό, κακές συνθήκες, με ομίχλη, το λεωφορείο σε κάποιο σημείο, μην βλέποντας ο οδηγός τον δρόμο έφυγε στη χαράδρα» ανέφερε. Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Κούσκο, την πρωτεύουσα των Ίνκας, η οποία αποτελεί το κύριο σημείο εκκίνησης για τους τουριστικούς πράκτορες που οργανώνουν επισκέψεις στο Μάτσου Πίτσου.

Ο δρόμος ήταν πολύ στενός και το λεωφορείο κατρακύλησε για 100 μέτρα μέχρι που σταμάτησε σε μια πέτρα. Από την πτώση, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τρεις Κολομβιανοί και ο οδηγός του λεωφορείου, ενώ άλλοι 16 τραυματίστηκαν.

«Έγινε προσπάθεια να μεταφερθούν όλοι όσοι χτυπήθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία και από εκεί και έπειτα μεταφέρονται όλοι στη Λίμα από την στιγμή που το επιτρέπουν οι γιατροί» πρόσθεσε.

Ο Ανδρέας Σοφιανός δεν υπέστη βαριά χτυπήματα όμως η κοπέλα που επίσης επέβαινε στο λεωφορείο νοσηλεύεται ακόμα σε Μονάδα εντατικής θεραπείας. Έχει υποστεί κάταγμα στη λεκάνη ενώ οι γιατροί παρακολουθούν τον θώρακά της και μια εσωτερική αιμορραγία που εντοπίστηκε.
«Η κοπέλα είναι σε μια σταθερή κατάσταση. Έχει ορισμένα κατάγματα και από εκεί και έπειτα περιμένουμε πότε θα μας δώσουν οι γιατροί το ‘ok’, παρακολουθώντας μια σειρά από ιατρικές παραμέτρους που μπορεί να οφείλονται στην κρούση, για να αερομεταφερθεί στη Λίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται οι ελληνικές με τις περουβιανές Αρχές έτσι ώστε η κοπέλα να μεταφερθεί με ασφάλεια και τη συνοδεία γιατρού στην Ελλάδα όσο πιο σύντομα γίνεται. «Τα χτυπήματα είναι στη λεκάνη και παρακολουθούν οι γιατροί και τον θώρακα και μια εσωτερική αιμορραγία» υπογράμμισε.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss