Πέθανε η βραβευμένη συγγραφέας Hilary Mantel

Η συγγραφέας Hilary Mantel είχε βραβευτεί δύο φορές με βραβείο Booker για την best-seller τριλογία της «Wolf Hall».

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η συγγραφέας Dame Hilary Mantel. Τον θάνατο της Mantel επιβεβαίωσε ο εκδότης της.
Η Mantel είχε γράψει την τριλογία ιστορικών μυθιστορημάτων «Wolf Hall» για την οποία είχε κερδίσει δύο φορές το βραβείο Booker. Η πρώτη ήταν για το Wolf Hall του 2009 και η δεύτερη για το σίκουελ Bring Up the Bodies του 2012.Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς, «The Mirror and the Light», εκδόθηκε το 2020 αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, έγινε best-seller και συμπεριλήφθηκε στη μεγάλη λίστα για το Βραβείο Booker 2020.Η τριλογία πούλησε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 41 γλώσσες.Ο εκδοτικός οίκος HarperCollins ανέφερε ότι η Dame Hilary πέθανε «ξαφνικά αλλά ήρεμα» την Πέμπτη, έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια και τους φίλους της.

Σε δήλωσή του, ο εκδότης της Μαντέλ σημείωσε: «Είμαστε συντετριμμένοι για τον θάνατο της αγαπημένης μας συγγραφέα, Dame Hilary Mantel. Οι σκέψεις μας είναι με τους φίλους και την οικογένειά της, ειδικά με τον σύζυγό της, Τζέραλντ. Είναι μια σπαρακτική απώλεια και δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευγνώμονες που μας άφησε ένα τόσο υπέροχο έργο».
Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ.Κ. Ρόουλινγκ έγραψε για τη Dame Hilary: «Χάσαμε μια ιδιοφυΐα». Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon, δήλωσε: «Πόσο τραγικά νέα. Ό,τι και να πούμε για τη λογοτεχνική κληρονομιά που αφήνει, είναι λίγο. Η λαμπρή τριλογία της Wolf Hall ήταν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss