Πέθανε ο Χάρης Καμπουρίδης, σπουδαίος ιστορικός της τέχνης

Έφυγε στα 72 του νικημένος από τον καρκίνο ο σπουδαίος ιστορικός τέχνης, Χάρης Καμπουρίδης.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, ο σπουδαίος ιστορικός τέχνης, Χάρης Καμπουρίδης.
Ο ιστορικός έδινε μάχη με τον καρκίνο, την οποία αυτή τη φορά δεν κατάφερε να κερδίσει.

Επιθυμία του ήταν το σώμα του να αποτεφρωθεί και έπειτα οι στάχτες του να σκορπιστούν στον ποταμό Ίασμο, επάνω από τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες Ροδόπης – Κομοτηνής.
Η ανάρτηση θανάτου στο προφίλ του

«ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΧΑΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ

Με ιδιαίτερη θλίψη σας αναγγέλλουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗ. Ο ΧΑΡΗΣ μας έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τις πρωινές ώρες, σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, σε ηλικία 72 ετών.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο και σύμφωνα με την επιθυμία του.
Η σελίδα του θα συνεχίσει να ενημερώνεται τις προσεχείς ημέρες ως ένδειξη σεβασμού, μνήμης και τιμής από τα πολύ στενά και αγαπημένα του πρόσωπα.
Ο Χάρης είχε δηλώσει την επιθυμία να αποτεφρωθεί το σώμα του και έπειτα να σκορπιστούν οι στάχτες στον Ίασμο, επάνω από τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες Ροδόπης-Κομοτηνής. Όπως έλεγε, ήθελε «[…]πριν φύγει το καλοκαίρι ένα τελευταίο μπάνιο στα ρέοντα νερά των παιδικών κολυμβητικών αναμνήσεων και ψαρέματος, κάτω από τη λιθόκτιστη γέφυρα 17ου αιώνα του Ίασμου και εκεί ανάμεσα στα παλαιοχριστιανικά ερείπια προσδοκώ ένα νέο βάπτισμα ως μήνυμα αναγέννησης αλλά και μία συναρπαστική αντάμωση με τους ήρωες των παιδικών μου αναμνήσεων, τον Χάκλμπερι Φιν και τον Τομ Σογιερ […]»

Καλό σου ταξίδι, Χάρη Μας…!!!
Καλή μας αντάμωση….»
[embedded content]

Η ζωή και το έργο του Χάρη Καμπουρίδη
Ο Χάρης Καμπουρίδης ήταν σημειολόγος και ιστορικός της τέχνης, πρόεδρος της Εταιρείας Εικαστικών Μελετών – Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης.
Διετέλεσε μέλος των επιτροπών προγραμματισμού της Πινακοθήκης Ρόδου και της Εθνικής Πινακοθήκης, σύμβουλος της Κτηματικής Τράπεζας σε θέματα πολιτισμού και επίκουρος καθηγητ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss