Πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θοδωρής Ψαλιδόπουλος

Στα 58 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.

Πέθανε στα 58 του χρόνια, ο δημοσιογράφος Θοδωρής Ψαλιδόπουλος που εργαζόταν στη «Φωνή της Ελλάδας» ενημερώνοντας για τις δράσεις και τα προβλήματα των Ελλήνων της Διασποράς.
Ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, σε οικογένεια με μικρασιατική καταγωγή. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ. Από το έτος 1992 ήταν μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, δραστηριοποιούμενος στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής. Το 1993 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών.

Γιός του πρώην Δημάρχου Γιώργου Ψαλιδόπουλου, γνώρισε από κοντά και από τα νεανικά του χρόνια την πορεία του Δήμου Καλλιθέας. Το 1984 εξελέγη Πρόεδρος Συνοικιακού Συμβουλίου στην περιοχή Χαροκόπου – Λόφου Σικελίας, κατά την πρώτη εφαρμογή του θεσμού. Δημοτικός Σύμβουλος εκλέχθηκε στις δημοτικές εκλογές του 1998, του 2002, του 2006 και του 2010 με το συνδυασμό «Συνεργασία για την Καλλιθέα». Αντιδήμαρχος Καλλιθέας (1999 – 2002 και 2004 – 2014), διετέλεσε κατά περιόδους αρμόδιος για τις διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού, Παιδείας & Νέας Γενιάς, του Τμήματος Προγραμματισμού & Σχεδιασμού, των Γραφείων Διαφάνειας & Διοικητικής Βοήθειας και Επικοινωνίας, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων, καθώς και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
Είχε διατελέσει μέλος των Επιτροπών Διεθνών Σχέσεων και Πολιτισμού της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε στον τέως Ελληνοσοβιετικό Σύνδεσμο, του οποίου υπήρξε μέλος του Γενικού Συμβουλίου και συντονιστής της Επιτροπής Νεολαίας και του Γραφείου Τύπου.

Το 1996, διετέλεσε αναπληρωτής – βοηθός του Ειδικού Διαμεσολαβητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μόσταρ της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης πρέσβη ε.τ. κ. Κώστα Ζέπου.
Ο Θ. Ψαλιδόπουλος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου (2000) …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss