Πετρέλαιο κίνησης: «Κλείδωσε» η κατάργηση από 1η Οκτωβρίου – Προτεραιότητα στο θέρμανσης

Πετρέλαιο κίνησης: Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν στο Newsbomb.gr την κατάργηση της επιδότησης στην αντλία.

Τα σενάρια που ήθελαν την κυβέρνηση να επεξεργάζεται πιθανή παράταση στην επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης όχι μόνο δεν επιβεβαιώνονται, αλλά διαψεύδονται πανηγυρικά. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Newsbomb.gr, η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης καταργείται από αύριο, 1 Οκτωβρίου, και δεν πρόκειται να επανέλθει.
Όπως εξήγησαν τα στελέχη της κυβέρνησης, από τη στιγμή που οι τιμές των καυσίμων έχουν υποχωρήσει, η κατάργηση της επιδότησης θα εφαρμοστεί και το βάρος πλέον θα πέσει στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κανένα σενάριο υπό επεξεργασία, καθώς είχαν ειπωθεί και είχαν γραφτεί πολλά αλλά τελικά κανένα από αυτά δεν ισχύει.

Η κυβέρνηση θα δώσει το βάρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, έτσι ώστε να βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στον βαρύ χειμώνα που έρχεται. Ένας χειμώνας που θα είναι ακόμα πιο δύσκολος λόγω των τεράστιων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τρεις πρωταγωνιστές της αγοράς, από την 1η Οκτωβρίου οι καταναλωτές θα παρατηρούν ένα σπάνιο «φαινόμενο» στα πρατήρια καυσίμων καθώς η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα είναι υψηλότερη σε επίπεδο λιανικής, από την αντίστοιχη της αμόλυβδης.

Η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης, και ο ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου, μίλησαν στο Newsbomb.gr για το θέμα και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss