Πέτρος Φιλιππίδης: Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισής του στη δίκη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης νοσεί με κορονοϊό – Κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες υπεράσπισής του 

Εν τη απουσία του Πέτρου Φιλιππίδη που νοσεί από κορονοϊό κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες υπεράσπισής του.
Δημητρακόπουλος: Όλοι θα την πατήσουμε αργά ή γρήγορα.

Εισαγγελέας: Μην το λέτε εγώ ακόμα δεν έχω πάθει.
Δημητρακόπουλος: Μη χαίρεστε κυρία εισαγγελέα είναι βέβαιο ότι θα το πάθετε.

Πρόεδρος: Φάτε τη γλώσσα σας… εντάξει ας ελπίσουμε να είναι εδώ να απολογηθεί από βδομάδα.

Δημητρακόπουλος: Θα έρθει οπωσδήποτε.
Ακολούθησαν οι καταθέσεις τριών μαρτύρων υπεράσπισης του ηθοποιού, μεταξύ των οποίων και ραδιοφωνική παραγωγός, η οποία δήλωσε πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο για πέντε χρόνια, όταν αυτός ήταν φοιτητής στο θέατρο Τέχνης.
«Δεν σταματήσαμε ποτέ να είμαστε φίλοι. Εγώ γνωρίζω έναν άνθρωπο με συγκρότηση, ένα χαρακτήρα ευαίσθητο, με ενσυναίσθηση. Ήταν πάρα πολύ τρυφερός και δοτικός, δεν ήταν επιθετικός, δεν ήταν καν νευρικός. Εγώ γνώρισα ένα νέο παιδί, φοιτητή στο θέατρο τέχνης. Είχε μεγάλο πάθος για κάθε τι, εμένα που δεν είμαι ηθοποιός μου μετέδιδε τη μαγεία του θεάτρου. Μου έκανε εντύπωση αυτό το ταλέντο, αυτή η σπίθα. Όταν είδα τις καταγγελίες αισθάνθηκα τεράστιο σοκ. Είμαι υπέρ του metoo, είμαι υπέρ των καταγγελιών. Θα έπρεπε όλη η κοινωνία να είναι έτσι και να μην είναι απλώς ένα κίνημα» είπε η μάρτυρας.
Πρόεδρος: Για τη συμπεριφορά του προς τις γυναίκες συναδέλφους τι ξέρετε;

Μάρτυρας: Καταρχάς δεν το ήξερα. Από όσες φορές πήγα στις πρόβες δεν φαινόταν κάτι τέτοιο. Όμως σέβομαι ότι μπορεί κάποιες να προσβλήθηκαν, να θίχτηκαν. Το καταλαβαίνω, δεν ήμουν παρούσα. Εγώ πάντως δεν άκουσα τίποτα.
Συνήγορος (καταγγελλουσων): Αφού είστε υπέρ το metoo, απευθύνεστε σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να μιλήσουν και βρήκαν τώρα το θάρρος. Σωστά;
Μάρτυρας: Δέχομαι ότι αν τώρα μπορεί κάποιος να μιλήσει, ας μιλήσει. Το σέβομαι. Αλλά αν το πεις επιτόπου, θα σωθεί και κάποιος άλλος. Μετά από 10 χρόνια δεν ξέρω τι νόημα έχει.
Συνήγορος (καταγγελλουσων): Τόσες καταγγελίες πώς τις εξηγείτε;
Μάρτυρας: Μπορεί να μην έχει φανεί το κινητρο. Μπορεί να μην είναι και κοινό το κινητρο της κάθε καταγγέλλουσας
Συνήγορος (υπεράσπισης): Εσάς αν σας βίαζαν, θα το ξεχνάγατε;
Μάρτυρας: Εγώ δεν ξεχνάω ούτε τις παρενοχλήσεις που έχω υποστεί.
Ένα άνθρωπο που δεν έδινε λαβές για σχόλια περιέγραψε στην κατάθεση της μια συνταξιούχος που εργαζόταν ως στέλεχος στο Εθνικό Θέατρο. «Δεν είχε ακουστεί ποτέ τίποτα. Πιστεύω δεν είχε ακουστεί γιατί δεν είχε συμβεί τίποτα. Δεν είχε ποτέ βίαιη συμπεριφορά ο Πέτρος, δεν ξέφυγε ποτέ από το μετρό. Δεν ήταν τύραννος ούτε τρελός». Μάλιστα, η μάρτυρας αναφέρθηκε στην κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια, λέγοντας πως της έκαναν εντύπωση όσα είπε. «Περιέγραψε κάτι και είπε ότι δεν την ενόχλησε αυτό, συνέχισε τη συνεργασία. Την πείραξε που την πρόσβαλε σε μια σχολή υποκριτικής. Μα είναι δυνατον;» είπε η μάρτυρας.
Την ίδια άποψη εξέφρασε ακόμη μία μάρτυρας, νυν στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου. «Δεν άνοιξε ποτέ μύτη. Όλη την ώρα είχαμε επαφές με τις πρόβες, δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες ή παράπονα. Κάποιες εντάσεις μόνο στα πλαίσια της δουλειάς. Όλο αυτό που γίνεται όλο αυτό τον καιρό έχει και μια άλλη οπτική. Μόλις πάει κάποιος να πει κάτι θετικό για τον Φιλιππίδη στην τηλεόραση, τον κόβουνε στον αέρα. Αποκαθηλώνουν έναν άνθρωπο, τον φυλακίσανε, θέλουν να τον δούνε στην αγχόνη; Γιατί; Δεν χόρτασαν πια; Η συγχώρεση δεν υπάρχει καθόλου;» ανέφερε η μάρτυρας.
Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη με νέους μάρτυρες υπεράσπισης του ηθοποιού.
Διαβάστε επίσης:
Πέτρος Φιλιππίδης: Απουσιάζει από τη δίκη – Έχει βαριά συμπτώματα κορονοϊού
Μαίρη Κατσανδρή για Πέτρο Φιλιππίδη: Άλλο το φλερτ, άλλο να βιάζεις
Εβελίνα Παπούλια: Η πρώτη αντίδραση μετά τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss