Ποιοί οι λόγοι ανάφλεξης του Samsung Galaxy Note 7. Επίσημες δηλώσεις

Με κάθε επισημότητα, η Samsung προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες σε συνέντευξη τύπου στην Κορέα στην οποία ανέλυσε τους λόγους για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το Galaxy Note 7 και είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική απόσυρσή του από την αγορά.

Μετά από μήνες ερευνών όχι μόνο της ίδιας της Samsung αλλά και τριών εξωτερικών εταιρειών, και επίσημα πλέον γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα υπερθέρμανσης του Galaxy Note 7 που οδήγησαν ακόμα και σε εκρήξεις, οφείλονται σε διπλό προβληματικό σχεδιασμό των μπαταριών που ενσωμάτωνε η συσκευή. Η Samsung δια μέσου του επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας, DJ Koh, επισημαίνει ότι η ίδια καθ’ αυτή η συσκευή δεν είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα ενώ δηλώνει ότι «οι τελευταίοι μήνες ήταν μια αρκετά δυσάρεστη εμπειρία κατά την οποία όμως μάθαμε αρκετά».

Σε πιο τεχνικά θέματα, το πρόβλημα στην πρώτη μπαταρία κατασκευής Samsung, παρουσιαζόταν στο πάνω δεξί μέρος της που οδηγούσε σε κάμψη και σε πολλές περιπτώσεις στην απώλεια του διαχωρισμού των θετικών με των αρνητικών ηλεκτροδίων, προκαλώντας βραχυκύκλωμα. Η δεύτερη περίπτωση αφορά μπαταρία άλλου κατασκευαστή που δεν κατονομάζεται, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχεδιασμού αλλά ένα θέμα κατά τη διαδικασία παραγωγής που οδήγησε και αυτό σε ελάττωμα στη συγκόλληση που με τη σειρά του προκάλεσε βραχυκύκλωμα στη μπαταρία και ανάφλεξη.

Σύμφωνα με τη Samsung, περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι ασχολήθηκαν με την έρευνα των αιτιών για την ανάφλεξη του Galaxy Note 7, δοκιμάζοντας περισσότερες από 200.000 συσκευές και 30.000 μπαταρίες. Η εταιρεία πιστεύει ότι τα ευρήματα των ερευνών θα κάνουν ασφαλέστερες τις μπαταρίες Ιόντων Λιθίου όχι μόνο για την ίδια τη Samsung αλλά για ολόκληρη τη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνέντευξη τύπου, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Internet, η Samsung προχώρησε και σε ανάλυση των κινήσεων που έχει κάνει στην κατασκευή μελλοντικών της συσκευών προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss