Πήλιο: Δάσος κάνναβης στη Ζαγορά με 3.000 δένδρα

Ολόκληρο δάσος κάνναβης ορεινής καλλιέργειας, με περίπου 3000 δένδρα, καλλιεργούσαν άγνωστοι δράστες στην περιοχή του Πηλίου.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr η φυτεία εντοπίστηκε σε ορεινή περιοχή της Ζαγοράς από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικής υπηρεσίας της Πελοποννήσου και από χθες ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που συνεχίζεται, με τη συμμετοχή και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.
Σήμερα όλη την ημέρα γίνονται πτήσεις ελικοπτέρου του Πυροσβεστικού Σώματος πάνω από το Βόλο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρει τα «ευρήματα» των αστυνομικών από τη φυτεία, που είναι σε δύσβατο σημείο και δεν είναι δυνατή η μεταφορά τους οδικώς.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, τα δενδρύλλια είχαν αναπτυχθεί τόσο που έφτασαν σε ύψος ακόμη και τα 4 μέτρα (!), ενώ για την επιχείρηση έγινε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας με δεκάδες αστυνομικούς κυρίως από την Πελοπόννησο και την Αθήνα, ενώ ζητήθηκε και συνδρομή της ΟΠΚΕ.
Στην περιοχή δεν εντοπίστηκε κάποιο άτομο και δεν έγινε σύλληψη τουλάχιστον μέχρι χθες, ενώ η εκρίζωση των μεγάλων δένδρων, αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το δάσος κάνναβης βρισκόταν σε ορεινή περιοχή μεταξύ Ζαγοράς και Πουρίου, η περιοχή είχε διαμορφωθεί κατάλληλα, υπήρχε αυτόματο πότισμα ακόμη και ξηραντήριο, ώστε η κάνναβη που συλλεγόταν από τα δένδρα να προωθείται προς διακίνηση.

Η φυτεία είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί στη χώρα και σίγουρα οι πληροφορίες των αστυνομικών από την Πελοπόννησο κατάφερε καίριο πλήγμα στη διακίνηση κάνναβης για τους άγνωστους διακινητές, καθώς εκτιμάται ότι από τα μεγάλα δένδρα ίσως να αποκόμιζαν πολλές εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss