Πλεύρης:Δεν θίγεται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο

Ο υπουργός Υγείας κλήθηκε να σχολιάσει περι χημικού ευνουχισμού και τόνισε ότι υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν 2η ευκαιρία. 

Για το νέο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ που δέχθηκε επικρίσεις, τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αλλά και τους παιδοβιαστές μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία του ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο και δεν θίγεται καθόλου ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ. Ακόμα ανέφερε ότι μέσα από το νομοσχέδιο δίνονται κίνητρα για την παραμονή των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και για την κάλυψη κενών θέσεων σε άγονες περιοχές.

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι προχωράει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού. «Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν απευθύνεται σε ασθενείς αλλά στον κάθε πολίτη» είπε και προσέθεσε ότι «δίνουμε χρήματα στην πρόληψη, δίνουμε κίνητρα για προσέλευση γιατρών». Ξεκαθάρισε, δε, ότι στο έκτακτο περιστατικό δεν χρειάζεται ο προσωπικός γιατρός.

Σχετικά με το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι «είναι επικίνδυνοι για το ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παρθεί η απόφαση για την επιστροφή τους στις θέσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τους παιδοβιαστές και την θέση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη περί χημικού ευνουχισμού, ο κ. Πλεύρης είπε ότι υπάρχου …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss