Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τον ελληνικό τουρισμό

Ελληνικός τουρισμός: Υπενθυμίζεται ότι φέτος τα ταξιδιωτικά έσοδα ξεπέρασαν κατά 3 δις ευρώ

Η φετινή επιτυχία του ελληνικού τουρισμού αντικατοπτρίστηκε στην εκδήλωση «2022: Η μεγάλη επιστροφή του τουρισμού» που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Βασίλης Κικίλιας με τη Σοφία Ζαχαράκη υποδέχτηκαν πλήθος κόσμου από τον χώρο του τουρισμού, και όχι μόνο, που γέμισε την πλατεία, τα θεωρεία ακόμα και το φουαγιέ. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επέκταση της σεζόν που φέτος έγινε πράξη και στα στοιχεία που, όπως είπε, «αποτελούν χειροπιαστά μεγέθη τα οποία μπορούν ανεπιφύλακτα να μας επιτρέψουν να μιλάμε για επιτυχία και για μεγάλη επιστροφή του τουρισμού».
Για σημαντική στήριξη και ενίσχυση σε μια δύσκολη χρονιά και για αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος έκαναν λόγο από την πλευρά τους οι επαγγελματίες του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος τα ταξιδιωτικά έσοδα ξεπέρασαν κατά 3 δις ευρώ τον στόχο που είχε θέσει στον περσινό προϋπολογισμό το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ τον πήχη του 2019 ξεπέρασαν μέσα στη σεζόν, αλλά και το φθινόπωρο, οι τζίροι σε καταλύματα και εστίαση.
Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυξημένοι οι τζίροι σε καταλύματα και επιχειρήσεις εστίασης

Κικίλιας: «Ρεκόρ 30,5 εκατ. αφίξεων φέτος στα ελληνικά αεροδρόμια»


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss