Ποια είναι η οικονομικότερη λύση για να ζεστάνεται το σπίτι σας – Τι αναφέρει γ.γ. της ΠΟΠΕΚ

Με τον (δύσκολο) χεμώνα προ των πυλών, οι καταναλωτές αναζητούν τη φτηνότερη λύση για να ζεσταθούν ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση… πριμοδοτεί τη στροφή προς το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για όλη την Ευρώπη, με τους καταναλωτές να αναζητούν την οικονομικότερη λύση ώστε να ζεσταθούν.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε άλλωστε ένα ενεργειακό ντόμινο, που έχει «στριμώξει» την Ευρώπη, με το φυσικό αέριο να αποτελεί πλέον «χρυσάφι», με τα αποθέματα της Ελλάδας να είναι περιορισμένα.

Κάπως έτσι η ελληνική κυβέρνηση επιδοτεί πλέον με διπλασιασμό το επίδομα θέρμανσης, ώστε να υπάρξει μια γενικότερη στροφή προς τη συγκεκριμένη πηγή.
Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Γιάννη Μαυράκη, γ.γ. της ΠΟΠΕΚ, ο οποίος ανέλυσε τα υπέρ και τα κατά της κάθε πηγής θέρμανσης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ποια είναι η οικονομικότερη.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει η επιλογή του πέλετ, των καυσόξυλων, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του ρεύματος. Το πέλετ παρουσιάζει πρακτικά προβλήματα, καθώς θα πρέπει να τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός, όπως χοάνη. Το κόστος εγκατάστασης, αν δεν υπάρχει ήδη υπάρχουσα, είναι μεγάλο. Η τιμή της ξυλίας έχει ανέβει κατακόρυφα ενώ δεν θα πρέπει να παραλείπουμε και τον περιβαλλοντικό παράγοντα, όπως η αιθαλομίχλη», ανέφερε αρχικά ο κύριος Μαυράκης.

«Το φυσικό αέριο αποτελεί μια βασική …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss