Ποιες είναι οι 5 τροφές που είναι πιθανότερο να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση

Ένας επαγγελματίας υγείας έγινε viral στο TikTok καθώς σε βίντεο του αναφέρεται στις πέντε τροφές που αποτελούν τις συχνότερες αιτίες τροφικής δηλητηρίασης.

Ο Βρετανός επιστήμονας με το όνομα χρήστη @mrguthealth κάνει λόγο για πέντε επικίνδυνες τροφές που είναι πιθανό να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.
Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Στρείδια

Οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε ως αφροδισιακά, όπως εξάλλου λέγεται πως είναι όλα τα οστρακοειδή ωστόσο λόγω της τροφής τους που είναι κυρίως βρωμιές της θάλασσας συγκρατούν πολλά βακτήρια, τα οποία περνούν και στον δικό μας οργανισμό μετά την κατανάλωσή τους.

Μοσχαρίσιο μπιφτέκι όχι καλοψημένο

Η κατανάλωση κιμά είναι μία περίεργη υπόθεση τελικά, καθώς παρόλο που μπορούμε να καταναλώσουμε μία μπριζόλα ψημένη όπως ακριβώς μας αρέσει φαίνεται πως δεν ισχύει το ίδιο όταν πρόκειται για μπιφτέκι καθώς όπως εξηγεί ο βρετανός επιστήμονας αυτό δεν πρέπει να καταναλώνεται ποτέ αν είναι έστω και λίγο ροζ στο εσωτερικό του.
Αυτό διότι τα μπιφτέκια προέρχονται από κρέας που έχει αλεστεί με αποτέλεσμα τα βακτήρια που βρίσκονται στο εξωτερικό του κρέατος να ανακατεύονται στο εσωτερικό του και χρειάζεται να ψηθεί πολύ καλά προκειμένου να σκοτωθούν.

Σούσι που δεν είναι φρέσκο

Στο σούσι ως επί το πλείστον χρησιμοποιούνται ψάρια κατεψυγμένα προκειμένου να σκοτώνονται τα παράσιτα και τα βακτήρια, καθώς καταναλώνονται ωμά. Τα κατεψυγμένα προϊόντα ως γνωστόν πρέπει να καταναλώνονται σε πολύ σύντομο διάστημα από την απόψυξή τους, επομένως καλό είναι όταν τρώτε σούσι ό,τι περισσεύει να μην το πακετάρετε για να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο την επόμενη μέρα.

Φύτρες

Οι φύτρες είναι άλλη μία περίεργη υπόθεση τροφή. Θεωρούνται υπερ-τροφές, όμως καθώς καλλιεργούνται σε ζεστά και πολύ ζεστά μέρη είναι καλύτερο να καταναλώνονται άψητες.

Συσκευασμένες σαλάτες

Οι περισσότεροι από εμάς έστω και μία φορά έχουμε πάρει από το ψυγείο του σούπερ μάρκετ μία προκομμένη σαλάτα καθώς είναι έτοιμη για κατανάλωση αφού δεν χρειάζεται ούτε καθάρισμα ούτε κόψιμο αλλά σερβίρεται απευθείας στο πιάτο μας.
Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως είναι πως οι συνθήκες παραγωγής τους δεν είναι και οι ιδανικότερες, καθώς είναι επιρρεπείς σε επιμολύνσεις ενώ η υγρασία μέσα στο κλειστό σακουλάκι είναι το καλύτερο περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια. Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες το 22% των ξεσπασμάτων τροφικών δηλητηριάσεων στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία σχετίζεται με σαλάτες.
Τα θαλασσινά που έχουν ενοχοποιηθεί τόσο για δηλητηριάσεις όσο και για αλλεργίες ευθύνονται μόνο για ένα 6% των κρουσμάτων.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss