Ποιες ώρες θα γίνονται διακοπές ρεύματος – Το σχέδιο της Κομισιόν

Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε υποχρεωτική μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής

Η ενεργειακή κρίση πυροδοτεί την αύξηση του πληθωρισμού σε επίπεδα ρεκόρ και αναγκάζει τις βιομηχανίες να σταματήσουν τις γραμμές παραγωγής τους, αλλά και τους πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας ενόψει ενός πάρα πολύ δύσκολου χειμώνα.
Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε υποχρεωτική μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής, μετά την 1η Νοεμβρίου, ακολουθώντας τον δεσμευτικό κανονισμό της Κομισιόν.

Αυτό σημαίνει ότι τις ώρες αιχμής κατά τη χειμερινή περίοδο θα έχουμε περικοπές ενέργειας. Σύμφωνα με την επεξεργασία των ιστορικών στοιχείων αυτές οι ώρες είναι κοντά στη δύση του ηλίου, 6-9 ή 7-10 το βράδυ. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η ζώνη των περικοπών φορτίων να επεκταθεί και το πρωί το διάστημα 9 με 10 το πρωί.
Αν υπολογίσουμε και έναν πρόσθετο ενδεικτικό και μη δεσμευτικό στόχο που θέλει μείωση της κατανάλωσης κατά 10%, σε σχέση με πέρυσι, μέχρι τον Μάρτιο του 2023, θα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των τιμών και θα οδηγούσε και σε μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή κατά 3,8%.

Η συνδρομή των νοικοκυριών στον στόχο εξοικονόμησης θα επιδιωχθεί μέσω κινήτρων και συγκεκριμένα αυξημένης επιδότησης του λογαριασμού ρεύματος όταν περιορίζουν την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με αντίστοιχο περσινό μήνα.

Kομισιόν: Τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση από την φον ντερ Λάιεν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παρουσιάσει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, κυρίως μέσω του περιορισμού των «υπερκερδών» των ενεργειακών ομίλων και με την περικοπή της κατανάλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις ώρες αιχμής.

Πλαφόν στα έσοδα

Στην ευρωπαϊκή αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, η τιμή κόστους της τελευταίας πηγής ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ζήτησης – συχνά ένα σταθμός φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος – καθορίζει την τιμή που επιβάλλεται σε όλους τους διαχειριστές: η χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος έχει εκτιναχθεί ακολουθώντας την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου, συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss