Πολεμική Αεροπορία: Το Newsbomb.gr στην παράδοση των δύο πρώτων F-16 Viper στην ΕΑΒ

Τα «ελληνικά φτερά» ενισχύονται με την πιο σύγχρονη έκδοση παγκοσμίως σε F-16 – Πώς θα ενσωματωθούν σταδιακά στη δύναμη της HAF οι 83 «οχιές» – Ο οπλισμός τους και οι δυνατότητές τους.

Μετά από μια δεκαετία στασιμότητας στα εξοπλιστικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν με ταχύτατες διαδικασίες στην ενίσχυση των τριών Κλάδων, πραγματοποιώντας στοχευμένες δράσεις που είναι ικανές να ανατρέψουν τα δεδομένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Το Πολεμικό Ναυτικό ήδη πραγματοποιεί άλματα προς τη νέα εποχή αποκτώντας τις καλύτερες φρεγάτες στον κόσμο, η Πολεμική Αεροπορία βάζει στη φαρέτρα της τα κορυφαία μαχητικά της Δύσης, ενώ και ο Στρατός Ξηράς θα ενισχυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τομείς που «πονά».

Είναι λογικό το ενδιαφέρον να πέφτει πάνω στα ολοκαίνουργια οπλικά συστήματα, όπως οι φρεγάτες Belh@rra, τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα F-35, ωστόσο, το ΓΕΕΘΑ «τρέχει» παράλληλα και πολύ σημαντικά προγράμματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερης τεχνολογίας οπλικών συστημάτων. Μεταξύ αυτών και η αναβάθμιση των 83 F-16 block 52+ και F-16 block 52+ Advance σε κατηγορία Viper, που σημαίνει ό,τι πιο εκσυγχρονισμένο σε F-16 παγκοσμίως.
Μάλιστα, το μεσημέρι της Δευτέρας (12/09), η Πολεμική Αεροπορία παραλαμβάνει επίσημα στις εγκαταστάσεις τις Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα τα δύο πρώτα Viper από τα συνολικά 83 μαχητικά που θα εκσυγχρονιστούν.

Tο Newsbomb.gr θα δώσει το «παρών» σε μια ακόμα σπουδαία μέρα για την Πολεμική Αεροπορία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταφέροντας από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα Βοιωτίας τις πρώτες εικόνες από τα πρώτα F-16 Viper. Στην Τανάγρα θα βρεθούν επίσης, εκτός φυσικά από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιστράτηγο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι Αρχηγοί του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς.

Αναλαμβάνουν αμέσως υπηρεσία
Τα επόμενα 24ωρα, οι δύο πρώτες ελληνικές «οχιές» θα απογειωθούν για την Κρήτη και την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Εκεί θα ενσωματωθούν στη δύναμη της 343 Μοίρας «Αστέρι», με τους πιλότους της HAF να ξεκινούν άμεσα την εκπαίδευση πάνω στο νέο υπερόπλο της χώρας μας.
Κάθε μήνα, τουλάχιστον ένα αναβαθμισμένο F-16 θα βγαίνει από τα υπόστεγα της ΕΑΒ και θα πετά για την Κρήτη όπου θα προστίθεται στη δύναμη της 343, μέχρι να συμπλη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss