Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία στοχεύει «εκδικητικά» μη στρατιωτικές υποδομές καταγγέλλει το Κίεβο

Η Ρωσία στοχεύει κρίσιμες ουκρανικές υποδομές ως αντίποινα στα γρήγορα κέρδη της Ουκρανίας, καταγγέλλει το Κίεβο, στερώντας από τους ανθρώπους το φως και τη θερμότητα

Η Ρωσία στοχεύει να «στερήσει από τους ανθρώπους το φως και τη θερμότητα» προκαλώντας διακοπές ρεύματος στην ανατολική Ουκρανία ως εκδίκηση για μια ουκρανική αντεπίθεση, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μπλακ άουτ έχουν επηρεάσει περίπου εννέα εκατομμύρια ανθρώπους σε ανατολικές περιοχές, όπως το Χάρκοβο και το Ντόνετσκ. Έρχεται αφού η Ουκρανία είπε ότι είχε ανακαταλάβει πάνω από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια μιας ταχείας αντεπίθεσης στα ανατολικά. Το BBC δεν μπορεί να επαληθεύσει αυτά τα στοιχεία.

Ο δήμαρχος του Χάρκοβο, Ιχόρ Τερέχοφ, δήλωσε ότι οι ρωσικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές άφησαν μεγάλο μέρος της πόλης του χωρίς ρεύμα ή νερό. Τις χαρακτήρισε μια ποταπή και κυνική απόπειρα εκδίκησης για τις πρόσφατες επιτυχίες του ουκρανικού στρατού.
Ο δήμαρχος και ο κυβερνήτης της περιοχής ζήτησαν ηρεμία, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών και την κατάσβεση των πυρκαγιών. Ο κυβερνήτης της γειτονικής περιοχής Σούμι είπε ότι περισσότεροι από 130 οικισμοί σε μία μόνο περιοχή δεν έχουν ρεύμα.

Αξιωματούχοι στις περιοχές Sumy, Dnipropetrovsk και Poltava δήλωσαν ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά, αλλά το Χάρκοβο ήταν ακόμα στο σκοτάδι καθώς πλησίαζαν τα μεσάνυχτα. Ο Mιχαίλο Ποντόλιακ, κορυφαίος συνεργάτης του Zελένσκι, είπε ότι ο σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας CHPP-5 της πόλης χτυπήθηκε.

Σε μια προκλητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις διακοπές ρεύματος, ο πρόεδρος Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διενεργεί «τρομοκρατικές ενέργειες» στοχεύοντας μη στρατιωτικές υποδομές.
«Το κρύο, η πείνα, το σκοτάδι και η δίψα δεν είναι τόσο τρομερά και θανατηφόρα για εμάς όσο η «φιλία και αδελφοσύνη», έγραψε στο Telegram. Έρχεται μετά από μια αξιοσημείωτη ουκρανική προέλαση, η οποία εάν επιβεβαιωθεί θα σημαίνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τριπλασιάσει τα εδαφικά τους κέρδη σε λίγο περισσότερο από 48 ώρες.
Το Κρεμλίνο πρόσθεσε δεν θα καταφέρει να κάμψει τον ουκρανικό λαό και φάνηκε να απευθύνεται στη ρωσική ηγεσία, ρωτώντας: «Ακόμα πιστεύετε ότι μπορείτε να μας τρομάξετε, να μας κάμψετε, να μας κάνετε να υποχωρήσουμε; Αλήθεια δεν καταλάβατε τίποτα;»
Ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανακαταλήφθηκαν το βράδυ της Πέμπτης. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στα 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα το απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια στα 3.000 την Κυριακή …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss