Πόλεμος στην Ουκρανία – Κίεβο: Η Ρωσία κερδίζει χρόνο για να εξαπολύσει νέα επίθεση

Εδώ και εβδομάδες το Κρεμλίνο «προσπαθεί να πείσει την Ουκρανία να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις» για «να παγώσει τη σύγκρουση, διατηρώντας το ισχύον στάτους κβο στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη»

Η Ρωσία επιδιώκει να σύρει την Ουκρανία σε νέες διαπραγματεύσεις ώστε να της δοθεί χρόνος για να αποκαταστήσει τις στρατιωτικές δυνατότητές της και να εξαπολύσει νέα επίθεση, υποστήριξε σήμερα ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.
Εδώ και εβδομάδες το Κρεμλίνο «προσπαθεί να πείσει την Ουκρανία να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις» για «να παγώσει τη σύγκρουση, διατηρώντας το ισχύον στάτους κβο στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ. Η Ρωσία «μεταφέρει τις προτάσεις της μέσω διαφόρων μεσολαβητών», πρόσθεσε, χωρίς να τους κατονομάσει.

Σύμφωνα με το Κίεβο δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία επαφή με τη Ρωσία σε πολιτικό επίπεδο.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που συνάντησε τον Ρώσο ομόλογό του στις αρχές Αυγούστου και στη συνέχεια πήγε στην Ουκρανία, την Παρασκευή, για πρώτη φορά μέσα σε έξι μήνες, έχει δηλώσει πολλές φορές έτοιμος να μεσολαβήσει μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Η Ουκρανία ωστόσο πιστεύει ότι στην πραγματικότητα η Μόσχα «δεν επιθυμεί» σοβαρές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αλλά μόνο μια «επιχειρησιακή παύση» για τον στρατό της, ώστε στη συνέχεια να εξαπολύσει νέα επίθεση, σχολίασε ο Ποντολιάκ.

Το Κίεβο απορρίπτει κάθε διαπραγμά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss